Netindir

Net-İndir

Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu

PIC16F876 ile Saat-Derece-Alarm (3 Sensörlü)

Elektronik Bölümü icinde PIC16F876 ile Saat-Derece-Alarm (3 Sensörlü) konusu , Hazırlayan ve Düzenleyen Umut KAZANÇ Merhabalar; Sizlere bu sefer geçen sene yaptığım saat derece alarm devresinden yola çıkarak, evde odaların ve dışarının ısılarını görebilmek için daha gelişmiş bir devre tasarlamaya ...

Geri git   Netindir >
..:: Eğitim & Kültür & Güncel Köşe ::..
> Elektrik-Elektronik > Elektronik Bölümü

Anlık İletiler Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 05-30-2007
.... --- --. --. . -

Arrow PIC16F876 ile Saat-Derece-Alarm (3 Sensörlü)

Hazırlayan ve Düzenleyen Umut KAZANÇ
Merhabalar;
Sizlere bu sefer geçen sene yaptığım saat derece alarm devresinden yola çıkarak, evde odaların ve dışarının ısılarını görebilmek için daha gelişmiş bir devre tasarlamaya karar verdim ve PIC 16F876 kullanarak ve 3 tane ISI sensörü destekleyen ve alarm olan çok işe yarayacak bir devre tasarladım.
Devrede saat entegresi olarak DS1302 kullandım. Bu entegreye bağlanan 32,768KHz kristale 6,2pF kondansatör bağlarsanız sapma oranını azaltırsınız. Pil sayesinde ise enerji kesilmelerinde saatin devam etmesi sağlanmaktadır.
ISI sensörü olarak ise 3 tane Dallas sensörünü desteklemektedir. (DS1820 - DS18B20 - DS1822). Devrenin sensör kaydetme menüsünde hangi sensör olduğu belirlenip ısı çevirimi yapılmaktadır. Eğer sensörleri benim gibi odandan odaya (8-10m) çekmek istiyorsanız DQ hattındaki 4,7k lık direnci 2,2k yapmalısınız. Hatta stereo jakları kullanarak daha basit şekilde giriş çıkış yaparsınız.

Devre geçen seneki gibi saat ayar ve alarm menüleri aynı, sadece eklediğim uyarı sıcaklık menüsü var. Bu özellik sayesinde 3 sensörden birini seçerek onun sizin girdiğiniz alt ve üst seviyeleri geçtiğinde kısa bir bip uyarısı vermesidir. Bu sayede odanın sıcaklığını takip edebilirsiniz.
İlk açıldığında saat ayarları yapılmadığı için ekranda 00 yazmaktadır menü tuşu ile ayarlama yapabilirsiniz...

Saat, tarih ve alarm ayarları için imleci takip edin.

Alarm açma - kapama

Uyarı sıcaklık alt ve üst seviye

sensör seçimi

Devreyi ilk çalıştırdığınızda ekranda sensörler kaydedilmediği için sıcaklık gösterilmeyecektir. Bunun için DQ hattına ilk sensörü takarak KAY butonuna basın. (!!! sensör kaydetme sırasında DQ hattına sadece 1 sensör bağlayınız) Ekranda ilk sensör kaydetme mesajı gelecektir.

Butona bastiktan ekranda sensör türü ve sensörün 64 bitlik ROM kodu ekrana gelecektir.
Daha sonra tekrar KAY butonun basilarak 2. ve 3. sensörler kaydedilir ve islem bittiginde saat ekranina dönecektir. Eger sensörü bos geçmek için KAY tusuna tekrar basin.
Devrede ledler sayesinde hangi sensörü gösterdigi belli olur ve belirli aralilarla 3 sensör sira ile ekranda gösterilir.
Devre şeması için Tıklayınız
HEX dosyası için Tıklayınız

Resmi Büyütmek İçin Buraya Tıklayınız. Orjinal Resim 649x667

#2 (permalink)  
Alt 04-08-2008
Yeni Üye
Standart sms

Sayın umut arkadaşım yaptığın devre ve projen mükemmel.Seni candan kutlar başarılarının devamını dilerim.Ben böyle bir devre yaptım fakat tam olarak çalıştıramadım yaptığım devrenin adresi bu.
http://www.wrankl.de/SMST4PIC/SMST4PIC.html#V6Circuit
Bu yukarıdaki adreste nokia6210 kullanılmış ben nokia5110 telefon ile denedim.Belkide bu sebepten devre sms göndermedi.
Eğer mümkünse senin bu adresteki http://www.elektrotekno.com/about7685.html
telefon ile sms gönderen termometre devreni gönderebilirmisin.
Ben sıcaklık ve nem ölçümlerinin sms ile gönderilmesi hakkında ilgileniyorum.
Benim yaptığım ikinci çalışan sms olmayan sorunsuz devremde bu
http://www.antrak.org.tr/gazete/042005/erol-erdal.html http://e.erdal.sayfamtr.net/download/Termometre.zip
kurulan sıcaklık ve nem arasında devre çalışıyor ve bu kurulan değerlerin dışına çıktığında röle tetikliyor,ben röle ile cep telefonunun tek tuşla arama özelliğinden yararlanıp,2 tuşunu birbirine değdirerek kayıtlı numarayı arıyor.Böylece sıcaklığın yada nem oranının düştüğünü anlıyorum.Ama hangi değerde olduğunu bilemiyorum.Benim yaptığım devreyi senin devreye nasıl uyarlayabilirim.Yardımların için şimdiden teşekkürler.Saygılarımla.
  #3 (permalink)  
Alt 04-08-2008
Devamlı Üye

Paylaşım İçin TEşekkürler

#4 (permalink)  
Alt 11-04-2008
Yeni Üye

teşekkürler
  #5 (permalink)  
Alt 12-10-2008
Usta Üye
Standart Elektrik-Elektronik > Elektronik Bölümü > PIC16F876 ile Saat-Derece-Alarm (3 Sensör

Elektrik-Elektronik > Elektronik Bölümü > PIC16F876 ile Saat-Derece-Alarm (3 Sensörlü)