Güncel Oyun Program Resim Msn Forumu
Fan Cluplar icinde ☻•☻ yov <> Rap Fun Clup <> yov ☻•☻ konusu , Netindir > ..:: Genel & Eğlence & Muhabbet & Ciddi Konular ::.. > Sohbet-Muhabbet-Ciddi Konular > Fan Cluplar > ☻•☻ yov <> Rap Fun Clup <> yov ☻•☻...
|
|||||||
| Forum Kuralları | Bize Ulaşın | İletiler | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
Panorama Harem
Bu hayra, alamet olmayan bi treak sizin için bu türküler fesfaya hale gelmiş, sayfalarsa isyanlarda, mantıklı cümleler bir araya gelememiş ve misyonerler, bu fervasız isteyişler, sizin eseriniz kasımda aşk bi başka, şu anda proloterden, kulağına, titreşimler, emitasyon, vaatler hepsi sizden ve mikrofona haram kusan bu cetti torununa zehirli zemzem, veren dervişlerden bıkan dertli geçlik, ölmek bile parayla, parayla satın alınan bu toprağa gömülmek haram, yaran derin tamam kanar yarım kalan talan sıfır dışında eritilir zaman, kayan bi yıldız atmosfer severmi, sistem etkilendi sistem ertelendi bizden, gelen fikirler, dayanaksız, tiyoyu çürütür, siyah çiçekler çoksa korkun ölümün günüdür. Panaroma harem, felsefemin yeni panceresi bana panse verin dişleri sökülecek, serserin, bu size olacaktır son seferim, söyle yeni jenerasyon çokmu mutlu sence, çok konuşma vezil olduk hepsi mutsuz bence, anahtar olmuş her bakışta kara para pençe, hançer saplanmış bu kalbe fayda etmez akçe. Bana bi baksın beni bi görsün beni bi duysun dostlar, doğru yoldan çıktınızsa ecel kolay dostlar, kimide kaptan olsun karada, kaptan olsun ister, sisler işte bitmez insan oğlu hep yer ister. Günahla ekilen tohum, kabusla erikilen toplum, ne yaptınız bu gençlik için heh, tarihle övünün, dövündük her ölümün her yenilginin ardından, alınan dersle kader bela başımdan eksik olmaz, balıkmı başta koktu yoksa balığın başımı koptu, balığın başına geleni pişmiş aşına bakta gör, sence bir ömürün, sonumudur asitli miğde, içinde ok taşır bu insan söyle kibir kime niye kime kısmet kime niye nazet, bekler benden ama sahte gülüş ifaden, mümikleri, istanbul bu vahadaki, sanayiliklerin hepsi çalışacak, hepsi başaracak bu bebeklerin. Panaroma harem, felsefemin yeni panceresi bana panse verin dişleri sökülecek, serserin, bu size olacaktır son seferim, söyle yeni jenerasyon çokmu mutlu sence, çok konuşma vezil olduk hepsi mutsuz bence, anahtar olmuş her bakışta kara para pençe, hançer saplanmış bu kalbe fayda etmez akçe. Bana bi baksın beni bi görsün beni bi duysun dostlar, doğru yoldan çıktınızsa ecel kolay dostlar, kimide kaptan olsun karada, kaptan olsun ister, sisler işte bitmez insan oğlu hep yer ister. |
|
|
|
Holocaust
Koyduğum nokta belki son ben bunu bilemem aynı bomb gibi gelir sana belkide aynı ton dibi delik gelebilir ama aynı fon kendini bilemez montofon ve monoton yaşar hep alt aynı don anlatırım ben derdimi yalnız eyy bimini microphone şimdi bana bir bakınız hadi muamelesi kesebilir haas** ve de muhammed ali gibi gelir asi bana bak beni gör ve de öl vasi sesim hep duyulur tepeden bariton mekanım olabilir her en ozon yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone... O oo bunu ben bunu sen şunu ben onu sen gülü ben günü sen fenomen olacak dolacak her yer Menemen kıvamı balçık gelemem elemem dostumu göremezsem düşmanın postunu yere seremezsem rüzgar gibi esemezsem veremezsem kalbimi geri gelemezsem sen beni bilemedin yüreğimi göremedin kendini bilemedin yamacına gelemedin amacına varamadın her yeri karaladın barışı da yaraladın acımadan aldın rüyalara daldın bal arısı gök karası istanbul kalem harp okulundan çıktı en baba rap işte başına darısı Ma mama... microphone unu getirsene bana baksana laklak etme sakın ha sen beni dinle kelimelerimi kilometrelerce milimetrik hesaplarla yazdım ha ihtiyacınız var mı yardıma hatalı rhymelar fatalrhyme la çatal olur ha yatacaktır yere bala banacaktır kanacaktır akacaktır rüzgar gibi esecektir geri gelecektir ceza etnik bir sentezdir bela teknik bir arızadır üç fazdır kanadı kırıktır taktik kuşkunun oluşumudur şu yaptığım rapteki uçurumdur... Bak beni gör hadi kamil ol tepeden tırnağa sen hami ol rap e göz kulak oldum sen de ol vede holocaust u gören insan ol arı gibi uç kartal gibi kon vede den köle ol yada ben patron ryhmlarım can yaka bilir ha pardon eyy bimini microphone şimdi bana bir bakınız hadi muamelesi kesebilir haas** ve de muhammed ali gibi gelir asi bana bak beni gör vede öl vasi sesim hep duyulur tepeden bariton mekanım olabilir her an ozon yanıma gelenin canına girecektir eyy bimini microphone... Bana bak yo kalbini aç son atak yo muamele pak katarakt yo görünen köy bu dayak sözlerle gelen kendini nostradamus sanana namus gerekir ceza gibi bir kabus gerekir fanus gibi SANSÜR çikita bir muz sokulur bana bir bakınız akınız underground u kafanıza takınız yakınız aleve veriniz her yeri holocaust u görünüz gösteriniz işte bu hiphop gösterimiz yo allah rap in cezasını verdi... |
|
|
![]() Haftalık Dergisi Rapstar Ceza'nın yeni albümü öncesinde Ceza ile güzel bir röpörtaj yaptı. Ceza röpörtajda eleştirdiği ve eleştirildiği konulardan da bahsetti. Röpörtajın detayını haberin devamından okuyabilirsiniz. Türkçe Rap'e verdikleri destek için haftalık dergisine teşekkür ederiz. Ceza... Belki de Türkiye'de rap müziğin kaptan köşkünde oturmasından dolayı en fazla hedefte olan müzisyenlerden biri. Her daim eleştiriliyor ve sataşılıyor. Tabii o da boş değil; cevabını hemen yapıştırıyor. Ceza'yla yeni albümü öncesi çıkarttığı single'ı "Feyz Al" vesilesiyle kayıt yaptığı stüdyosunda sohbet ettik. Haftalık : "Feyz Al" single'ının kapağında öyle bir manzaraya karşı fotoğraf çektirmişsiniz ki feyz almamak mümkün değil… Ceza : Eyvallah yaa. Ben de onun görünmesini istiyordum insanlar tarafından. Haftalık : Albüm ne zaman çıkacak? Ceza : Bir aksilik olmazsa Temmuzda piyasada olur. Haftalık : Yurtdışındaki festivallere de gidecekmişsiniz... Ceza : Evet. İsviçre ve Avusturya'ya gideceğim. Avusturya'da hip hop günü var. Headliner olarak çıkacağım. Bugüne kadar 40'ın üzerinde konser verdim, Avrupa'da ve çoğunda da headliner olarak sahne aldım. Haftalık : Dışarıda daha mı çok tutuluyorsunuz? Ceza : İnsanlar bilmiyorlar ama yabancı rapçilerden albümlerinde yer almam için çok teklif geliyor bana. Yer aldığım bayağı bir yabancı albüm CD'si birikti, evde. Haftalık : Albümde Sezen Aksu düeti varmış. Nasıl bir şarkı bu? Ceza : Duygusal ve tam istediğim gibi bir parça oldu. Kendimden ve hayattan bahsettim. Sezen Aksu her zaman tabii ki en iyi. Onunla düet, hayatımda yapabileceğim en büyük başarılardan biri. Çok erken gelmiş bir başarı biraz da aslında. Ama albümde başka isimler de var. Mesela Radical Noise'dan Ersin, Killa Hakan, Ayben ve Sahtiyan da var. Belki bir iki sürpriz isim daha olabilir. Haftalık : Sezen Aksu hariç bu isimlerden hiçbiri sizin kadar tanınmıyor. Neden acaba? Ceza : Aslında Rap camiasında herkesin beni tanıyor olmasının nedeni, uzun zamandır bu işi yapıyor olmam. Ben tek albümle de tanınmadım. Şu anda herkesin yapıp biriktirmesi gereken işler olduğu için bence belli bir süre sonra tanınacaklar. Hiç olmadığı kadar iyi bir yerde rap şu anda Türkiye'de. Ama maddi ve manevi olarak tam hak ettiği yerde değil. Daha fazla kaliteli işler çıkması lazım. Haftalık : Diğer müzisyenlerin albümüne çağrılmak mı belli bir yere gelmenin kriteri acaba? Ceza : Bir şeyin göstergesi oluyor tabii. Candan Erçetin ve Sezen Aksu'yla birtakım şeyler yapabilmek benim hayallerimden biriydi. Orhan Gencebay'la omuz omuza fotoğraf çektirdik mesela, birçok müzisyene nasip olmayacak bir şey. Kendisi isterse onunla da bir çalışmamız olabilir. Ayrıca bana bu işi kimse öğretmedi. Sokaklardan geldim ve duygusal olarak bu işi yapıyorum. Haftalık : "Ben sokaktan geldim, Underground'ım" dedikten sonra Sezen Aksu'yla düet olaylarına pek girilmez oysa ki… Ceza : Eski halim yok açıkçası. Eskiden yaptığım nedenlerle şimdikiler aynı değil. Çünkü sorumluluklarım daha farklı şimdi. Eskiden insanlar yaptığım şeylere kulak asmıyorlardı. Ben de kendimi düşünüp yapıyordum. Ama şu anda sadece bir kitle için müzik yapmıyorum. Ayrıca verdiğim kararların da doğru olduğuna inanıyorum. Haftalık : Underground'ın bitiş noktası nedir? Ceza : Albüm çıkartıp da satmaya başladıktan sonra underground diye bir olay kalmıyor zaten. Gerçekten underground iseniz Neyzen Teyfik gibi olmanız lazım. Hiçbir şeyi para karşılığı yapmamanız lazım. |
|
|
|
"KÜFÜR DİYE BİR ŞEY VARSA EDİLECEKTİR"
Haftalık : Neyzen Teyfik demişken, "Küfür dilin cilasıdır" sözünü çok seviyormuşsunuz… Ceza : Evet, çok severim. Haftalık : Rap'te çift kat atılıyor galiba bu cila… Ceza : E tabii ki, alaycılık var işin içinde. Konuşmaya dayanan bir müzik olduğu için her şeyi anlatabilirsin. Bunun içinde edebiyat da olabilir, şiirsel söylemler da olabilir, küfür de ettirir. Ya da sadece kızlardan paradan bahseder materyalist şeyler de olabilir işin içinde. Bu bir özgürlüktür. Siz nasıl istiyorsanız öyle anlatırsınız. Ben Üsküdar'da büyüdüm. Herkes küfür ediyordu benim etrafımda. Televizyonu açtığınız zaman g*t denmiyor ama mesela g*t gösterebiliyorlar. Bu küfür olmuyor mu? Küfür duydukları zaman insanlar "aaa" demesinler. Bu bir doğallıktır, gerçekliktir yani. Yani bir şeyler yansıtılıyorsa ve küfür diye bir şey varsa edilecektir. Haftalık : Yaşayan dilden yanasınız yani… Ceza : Elbette ki. Dediğim gibi, özgürlüktür bu olay. İsteyen etsin istemeyen etmesin. Benim ettiğim küfür çok kalıplaşmış küfürler de değil zaten. Fazla şahsa, aileye yönelik değil, daha çok iğneleme. Haftalık : Oysa mesela Amerika'da yazılan şarkılarda annesine nefret kusan, küfür edenler de var... Ceza : İşte burada kültür farkı ortaya çıkıyor. Bizim anlatmak istediğimiz de bu. Biz daha duygusalız. Bizde de olacaktır, duyduklarım var. Bu galiba engellenemez bir şey. Haftalık : Herkes hata yapa yapa bir yere geliyor galiba... Keşke yapmasaydım dediğiniz hatalarınız oldu mu hiç? Ceza : Elbette oldu. Bazen fevri çıkışlarım oldu. Konserlerde olsun, sokaklarda olsun yapmamam gereken olaylar oluyor. Duygusal bir insanım, çok çabuk sinirlenebiliyorum ama buna hakim olmaya çalışıyorum. Tabii ki ders çıkarttım bunlardan. Ama onlar olmasa, daha sonra daha da kötü bir hata yapacaksınız. Haftalık : Rap müzikle uğraşan çok kişi var. Aradan sıyrılabilmeyi nasıl başardınız? Mesela Fatih Akın'ın filminde bir tek siz vardınız bu camiadan... Ceza : İnsanların zevk meselesi bu. Kendileri seçtiler. Ben kimseye gidip beni festivale çağırın ya da beni filmde oynatın demedim. Beni tercih ediyorlarsa yapmak istediğimi de başarmışım demektir. Haftalık : Bu müziğe ilk başlayanlardan olmanın avantajı mı acaba bu? Ceza : Yok, değil bence. Benden önce başlayanlar da oldu, benimle birlikte başlayanlar da. Ama dökülüyorlar. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|