Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu
İlahiler, Dini Videolar ve Dini Şiirler icinde Bir Kaç Dini Şiir [ Bunlar Süper ! ] konusu , Affet beni ALLAHIM Ar$a yükselsin ahim Pek coktur benim günahim, Sen beni affetmezsen Halim nice olur ALLAHIM. Ne lazim ki bu cana? Gönlüme nur sac benim sana hep muhtac benim ...
|
|||||||
| Anlık İletiler | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
Affet beni ALLAHIM
Ar$a yükselsin ahim Pek coktur benim günahim, Sen beni affetmezsen Halim nice olur ALLAHIM. Ne lazim ki bu cana? Gönlüme nur sac benim sana hep muhtac benim Affeyle beni ALLAHIM Ne lazim ki bu cana Iman zenginligi ver bana katildigim bu Imtihanda beni affeyle ALLAHIM Caglasin göz ya$larim, görsün hep yolda$larim Tevbe edip yanarim Affeyle beni ALLAHIM Girince o kara yere Toprak degince bedene Kabir azabini gösterme Beni affeyle ALLAHIM. --------------------------------------------------- Allah diyene Her $ey,her $ey $u tek müjdede, Yoktur ölüm ALLAH diyene Canim Kurban,Ba$i secdede, iki büklüm Allah diyene. Akil kirik kanadi hicin, Derdi gücü`nasil`ve nicin... Bagli percin,üstüne percin Benim gönlüm Allah diyene --------------------------------------------------- Ne zaman Anarsam seni Ne zaman anarsam seni Kararým kalmaz Allahým Senden gayrý gözüm yaþým Kimseler silmez Allahým Sensin ismi Baki olan Sendin dillerde okunan Senin aþkýna dokunan Kendini bilmez Allahým Aþýk Yunus seni ister Lutfeyle cemalin göster Cemalin gören aþýklar Ebedi ölmez Allahým Yunus Emre --------------------------------------------------- Müslümanim Türküm ben! Kötü yola ko$madan Adaletten $a$madan haksizliga dü$meden Müslümanim Türküm ben! Kalbim temiz yüzüm ak Alnim nurlu özüm pak Yardimci CENABI HAK Müslümanim Türküm ben! Sevgi,Saygi,A$k bizde Imanli kalbimizde sanat,irfan ,me$k bizde Müslümanim Türküm ben! Oguz hanin soyundan $anli kayi boyundan selam Osman beyinden Müslümanim Türküm ben! süleymandir $ahtir benim Ertugrulun pak nesli Arslan gibi gür sesli Müslümanim Türküm ben! Cag acip cog kapatan Fatih Sulatan Mehmet Han Tarihlere sigmayan Müslümanim Türküm ben! Al sancagi elinde Dua tekbir dilinde HAK,hakkikat yolunda Müslümanim Türküm ben aah dünya... Ahh, dünya ki; bivefa, Kimseye etmedin, bir vefa, Zengine sürdürdün hep sefa, Fakire düþürdün hep cefa, * Üç kuruþluk menfaatý kar sayanlar, Fakirden fukaradan ekmek çalanlar, Þerefi namusu hep yok yapanlar, Seninle beraber yok olur birgün, * Yalanla dolanla iþ yapanlar, Zalime zulume sahip çýkanlar, Garibaný görünce surat asanlar, seninle beraber yok olur birgün, * Dön bakalým dünya, durman yakýn, Namerde yedirdin salkýmý, merde verdin talkýn, Yokmudur hiç yanýnda, adaletin hakkýn, Seninde defterini dürerler birgün, * Mesdane sende hayýflanýp durma, Dünya ya baðlanýp ahiretten olma, Mürþid eli tutmayý, kemalat sayma, Solan yaprak gibi, senide, düþürür birgün --------------------------------------------------- Yüreðime Gem Düþtü Gözlerime asýrlar öncesinden nem düþtü Bin gönle biriken hasret ve elem düþtü Güllerin kokusunda sürmelendi arzular Ýsyana tam hürriyet, yüreðine gem düþtü... Taa içimden koparýp sana sunduðum kalbim Aynasýný kararttý dünyalar kadar kibrim! Nakýþ nakýþ büyüdü sen dokudukça sabrým, Feryad eden bülbüle hýçkýran bir dem düþtü... Kainat þiir oldu; gözlerine yazýlan Senin adýndý bir bir yýldýzlara kazýnan Yüreðimi kanatan o çaresiz sýzýdan Baþ eðdiren, tam yüzlü, bir güzel erdem düþtü... Köhne bir hana döndüm; tek baþýna... virane... Hasretin kýskacýnda can verdim.. yaþamak ne? Gülþene girerken; hem yangýndým, hem divâne Avucuna hicran, ay, yýldýz ve matem düþtü... Sýraladým onlarý gecelerin boynuna Hem yaralar býraktý bu aþk benim koynuma! Ýmtihana çektiler, uymadýlar oynuma. Gülü sana sunmuþlar, bana da çiðdem düþtü... Umudumu çöllerde hasretine aldýlar Asýrlarca öteden gül kokunu saldýlar Gönlümün ateþinde hoþ sohbete daldýlar! Onlar vuslata kandý, bana kuru fem düþtü... Kanat yaptým ruhuma piþman göz yaþlarýmdan Yara aldým gönlümde yýktýðým taþlarýmdan Sana adanmýþ; her gün kesilen baþlarýmdan Zindanlaþan ömrünü aydýnlatan gem düþtü... Ýsyana tam hürriyet, yüreðime gem düþtü; -------------------------------------- Yakariþ Her an kudretine hayran kalýrýz, Yarattýklarýndan ibret alýrýz, Her geçen dakika, biz ufalýrýz, Senin azametin artar Ya Rabbi. Bazen gaflet bürür gözlerimizi, Yalanla doldurur sözlerimizi, Günahla kirlenen özlerimizi, Rahmetin bir yorgan örter Ya Rabbi. Kimi isyan eder, yoluna gelmez, El açarak huzurunda eðilmez, Kimi canýn verir, ölürde, ölmez, Mizanýn hepsini tartar Ya Rabbi. Sensizlik karanlýk, zifiri gece, Senden uzaklaþmak, büyük iþkence, Ýsmini dilime bir düþürünce, Nurun karanlýðý yýrtar Ya Rabbi Þeytanýn peþinden gönderme bizi, Günahla kirletme gözlerimizi, Ýnananlarýnýz, Sen hepimizi, Rahmetinle affet, kurtar Ya Rabbi. Bursengiz --------------------------------------------------- ALTIN SILSILE Kainatin efendisi alemlere rahmet Sendedir sefkat sefaat ve merhamet Ahir zaman ümmetine kiliver bir medet Ya Mustafa Ya Mahmud Ya Ahmedul Muhammed. Resule sadik kisi nefsinden bihaber Ezelde dost yazmis onu ilahi kader Mekke'de magarada Medine'de beraber Ikinin ikincisi Ya Siddiki Ekber Ol Habib'ten övgü alan Farisiler reisi Sahabeler icinde askla yanan birisi Resul-i Zisanin hem Siddikin varisi Ehli Beyte layik Ya Salmani Farisi - Iman ve takvada görülmemis bir metanet Sende mevcut idi ask ve muhabbet Salmanul Hayr'dan aldin icazet Ebubekir torunu Ya Kasim bin Muhammed - Ilim ehli yolunda ettiler sefer Aydinlatmak icin ümmeti oldun bir fener Senin kapinda oldu Numan muzaffer Ehli Beytin soyu Ya Imami Cafer - Tarikat yolunun büyük imami Tasavvufla süslemis dini islami Hakki konusur sevmez idi bos kelami Allah'in velisi Ya Beyazidi Bestami - Gavsu Zaman gönüller fatihi Zühd vera hem takva sahibi Heybet ve cemali Ömer timsali Ya Ebul Hasen Ali Harkani - Kutbiyet makami ona aitdi Zikir ve sohbette hem üstad idi Zamanin Gavsuna hem talip idi Seyhül Azam Ya Fadul Ali Farmedi - Horasan sehrinin büyük sultani Feyiz aldi senden Kadiri Geylani Hayran kaldi sana Muhyiddini Arabi Ortadogu Hakani Ya Yusuf el-Hemadani - Hizirdan aldin zikir telkini Sensin ilk ceken hafi zikrini Hakka verdin vuslat icin kalbini Hizir'in evladi Ya Abdulhalik el Gücdevani - Artmis idi halkin gaflet kirleri Bu yüzden vurdun kalbe hem cehri zikri Ayyüzlü hilal kasli gözleri iri Hakikat bahcesinin nuru Ya Arifer Rivegeri - Tasavvuf yolunun tek öz evi Seriata vururdun bütün ölcüleri Sahabeyi andirir her halleri Zamanin gözbebegi Ya Mahmudel Fagnevi - Hakk suyuyla yogrulmus onun bedeni Dogru yola getirmis Hakka isyan edeni Kendine rehber kilmis Resulun izinden gideni Vuslat yolunun eri Ya Azizan Hace Ali Ramitani - Sen o büyük imamin müjdecisi Zamanin bir tek incisi Sana asik buhara beldesi Sahlar babasi Ya Muhammed Baba Semmasi - Güres meydaninda pehlivan bir ehli hal Ceddi Resul sanki süzme bir bal Seni anlatmaya yetmez Lisani kal Magrifet sultani Ya Seyyid Emir Külal - Sen Sahlar sahi veliler serdari Asiklar velisi gönüller nigari Sana tabi olan iki cihan bahtiyari Ya Sahi Naksibend Bahauddini Buhari - Gönüller sana asik sana giriftar Kullar icin Allaha olmussun medar Nefsine karsi daimi haydar Sahin damadi Ya Alauddini Attar - Bir meczup onun ilahi rehberi Hacegan yolunda buldu serveri Anlatilamaz olmus tasavvufta ki medhi Cani Hakka veren Ya Yakup el-Cerhi - Ölü kalpleri dirilten bir yar Nice üstadlarin medhine mazhar Hakk'a varmayi halka hizmette arar Hizmet Sultani Ya Ubeydullah Ahrar - Hindistanda yetismis büyük bir abid Nice haller ihsan etmis o yüce Mabud Taskente varinca olmus hem said Edep ve haya eri Ya Muhammed Zahid - Ask ve riyazet ile ol Hakk'a eris Hizir ile sohbeti hem alis-veris Harebeden dergaha latif bir esis Cezbe ve muhabbet Sahi Ya Muhammed Dervis - Abidlik ve zahidlikte bulunmaz dengi Daimi nefsi ile olmus cengi Nur Yüzlü münevver esmer idi rengi Feyiz ve nisbet sahibi Ya Hace Emkengi - Kabil sehrinden bir cemal-i mah Iki Alemdede kanatli bir sah Daha genc yasta seyr-ü lillah Cennet Sultani Ya Muhammed Bakibillah - Kayyumi zaman müceddidi el-fi sani Uzun boylu esmer yüzü nurani Ulul azim bir mürsid hem gavsu zamani Ya Ahmed-el Farukiyyil Serhendi Imami Rabbani - Daha cocuk iken ne olacagi malum Büyük müceddid buyurmus biricik oglum Gecen ibadet taat gündüzün daimi saum Ürvet-ül Vuska Ya Muhammed Masum - Asalet ve heybet sahibi bir mümin Bir ney sesinden istigrak ile teskin Habibullaha benzer batin ve zahirin Muhyi sünneti Ya Seyh Seyfuddin - Ilimde derya zahiri ve batini Boyun büküp canana vermis kendini Yakip kül etmis nefs denen bendini Kutbi Zaman Ya Seyyid Muhammed Nur el-Badvani - Bir teveccüh ile Allah'a vasil olan Nice makamlar gecip kalbi ask ile yanan Ilahi kudret denizinin dibine dalan Sehidler Babasi Ya Mazhari Can-i Canan - Mujdeledi seni ol Haydari Ali Hayran kaldi sana zamanin mesayihi Kesfettin sen kalplerdeki cevheri Allahin nazli kulu Ya Abdullahi Dehlevi - Hindistandan Anadoluya getiren emaneti Dehlevide buldun o ilahi tadi Sana verildi tüm iklimlerin irsadi Zulcenaheyni Ya Mevlana Halid-i Bagdadi - Senin ceddin Paki Rasulallah Sana büyük nimetler vermis Allah Muhabbet yolunda bulmus felah Geylaninin Torunu Ya Seyyid Abdullah - Ilim ve taatle gönül vermis Allah'a Hakki ile varis olmus Rasulallah'a Irsadin yayildi kafkaslardan taa Misir'a Takva Sultani Ya Seyh Seyyid Taha - Sensin bu yolun biricik Gavsi Seriat ve tarikatin büyük reisi On yil tasavvufi ilim Hizir ile uveysi Gavsi Hizani Ya Seyh Seyyid Sibgatullah Arvasi - Dünyadan menetti seni aski ilahi Allah'a vasil eden nice saliki Sensin geri ceviren müceddidligi Sahibul Zühd Ya Abdurrahmani Tagi - Ilim aldi senden Said-i Nursi Nurun ile aydinlattin hem Bitlisi Büyük bir imana sahip idi kendisi Üstadlarin üstadi Ya Seyh Fethullah-i Verkanisi - En büyük oglusun Seyda-i Tagi'nin Risali-i Nurda gecmis hem senin ismin Rus harbinin büyük gazisisin Hazreti Sani Ya Muhammed Diyauddin - Zamanin Sahisin maddi ve manevi Hakka kullukta buldun Raza-i ilahi Sen gönüller sultani hem serveri Sah-i Hazne Ya Ahmed-ül Haznevi - Kalemler yazamaz diller söyliyemez seni Haznenin ocaginda pismis bedeni Aski ile yakmis tüm sofilerini Sultanil Cazibin Ya Seyyid Abdulhakim el Hüseyni - Cennete dönüstürdün sen o menzili Asik ettin Allaha izinden gideni Sarhoslari delileri isyan edenleri Hakka ulastirdin Ya Seyyid Muhammed Rasid el Hüseyni - Aska boyandi senin ile Menzil diyari Kisa bir zamanda geldi dünyanin bahari Rasuli Kibriyanin sebebi iftihari Gavsu Sani Ya Seyyid Abdulbaki el Hüseyni Buhari ------------------------------------------------ Bülbül Ne Yatarsin Bahar Eristi Bülbül ne yatarsin bahar eristi Ulu sular göl oldugu zamandir Kat kat oldu gül yapraga karisti Gene bülbül kul oldugu zamandir Gene bahar oldu açildi güller Figana basladi gene bülbüller Baska bir hal olup açti sümbüller Asiklarin del'oldugu zamandir Gene bülbül bilir gülün halinden Yeter deli oldum yarin elinden Asik asip gelir yaya belinden Yardan bize gel oldugu zamandir Gene geldi türlü baharlar baglar Bülbül figan edip kamuyu daglar Türlü çiçeklerle bezenmis daglar Ulu daglar yol oldugu zamandir Karac'oglan der ki geçti çaglarim Meyve vermez oldu gönül baglarim Aklima geldikçe durmaz aglarim Gözüm yasi sel oldugu zamandir --------------------------------------------------- Ilahi Neyleyeyim bu dertli baþý Akýttým gözümden yaþý Dolanýrým daðý taþý Meded Allah 'Hu' diyerek Hak'ka doðru giderim ben Yunustan da beterim ben Duman duman tüterim ben Meded Allah 'Hu' diyerek Dayanmaz ahýma taþlar Gözlerimden akar yaþlar Ýçerimden feryad baþlar Meded Allah 'Hu' diyerek Þifasýndan kanýyorum Ateþ gibi yanýyorum Derde derman arýyorum Meded Allah 'Hu' diyerek Necati boyandý nâra 'Hu' aþkýna yana yana Yalvarýrým Mevlam sana Meded Allah 'Hu' diyerek Seyit Necati Efendi --------------------- Gül Sultanım Gül kokusunu sizden mi aldım bilmem Bir ateşe attınız içime sönmez yanar her dem Bükülür boynum, bir gariplik çöker Doyulmaz güzelliğinize hasret kaldı bu gözler! Efendim benim güzel efendim Sultanım benim gül sultanım Dilenciyim, kapınıza geldim dayandım İşte bu zalim nefsim işte bunlar günahlarım Size uzattım ellerimi şahidim olun Biz gözyaşı dökemedik, tövbemiz için siz dökün; Efendim benim güzel efendim Sultanım benim gül sultanım Altın bir nesilden geldiniz Hoþ geldiniz sefa geldiniz bizlere şeref verdiniz Rabbimizin þahidi, peygamberimizin varisi Gönüllerimizin şifası, aşka sultanların deryası Efendim benim güzel efendim Sultanım benim gül sultanım Dünya'dan eser bulunmaz kalbinizde Misk kokuları eksik olmaz elbisenizde Güzellik sizinle güzelliðini bulur Yürüyünce toprak sizi kıskanıyor olur Efendim benim güzel efendim Sultaným benim gül sultaným Gelenler kozaydı, kelebek oldu, sonsuza uçtu Bu garip hasretinizle yandı kül oldu Bu tendeki can, can evinden çekip size gelmek ister Son nefesinde sizden himmetinizi bekler Efendim benim güzel efendim Sultanım benim gül sultanım --------------------------------------------------- ALLAH DİYENE Her şey, her þey þu tek müjdede; Yoktur ölüm, Allah diyene Canım kurban, başı secdede, İki büklüm, Allah diyene Akıl, kırık kanadı için; Derdi gücü 'nasıl' ve 'niçin'... Başlı, perçin üstüne perçin, Benim gönlüm Allah diyene... SENİ KORUYAN O YAĞMUR BULUTU ÖZLEDİ SENİ NERELERDESİN KABENİN YANINDAKİ O ÇOCUK ÖZLEDİ SENİ NERELERDESİN NERDESİN AY YÜZLÜM NERDESİN NUR YÜZLÜM NERDESİN GÜL YÜZLÜM NERDESİN SULTANIM GÖZLER HEP YOLLARDA İSMİN DUDAKLARDA ÜMMETİN ÇOK ZORDA NERDESİN SULTANIM AŞKINLA ÇOK YANDIK YANDIK VE KÜL OLDUK SANA ÇOK SUSADIK SULTANIM ARIYOR HALA ÜZERİNDE VAAZ VERDİĞİN O KUTLU AĞAÇ ÜMMETİN ŞU AN SANA ÇOK MUHTAÇ GÖZLER KAPIDA NERELERDESİN.. |
| LinkBack |
LinkBack URL |
About LinkBacks |
| Bookmark & Share |
Digg this Thread! |
Add Thread to del.icio.us |
Bookmark in Technorati |
Furl this Thread! |