Netindir

Net-İndir

Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu

:::Bu Gece Mevlid Kandilidir:::

İslam Dünyası icinde :::Bu Gece Mevlid Kandilidir::: konusu , :::Bu Gece Mevlid Kandilidir::: Bu Gece İnsanların En Yücesi Nur Yüzlü Efendimizin doğduğu gece olarak anılmaktadır.Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.Efendimizin doğduğu bu mübarek gece, tüm ...

Geri git   Netindir > ..:: Din Bölümü ::.. > İslam Arşivi > İslam Dünyası

Anlık İletiler Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 03-08-2009
2.Admin
Gül :::Bu Gece Mevlid Kandilidir:::

:::Bu Gece Mevlid Kandilidir:::

Bu Gece İnsanların En Yücesi Nur Yüzlü Efendimizin doğduğu gece olarak anılmaktadır.Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.Efendimizin doğduğu bu mübarek gece, tüm Müslümanların Bayramıdır.

:::Bu Mübarek Gecede Ne Yapmalıyız?:::

"Allah'ım! Bu mübârek günün yüzü suyu hürmetine ben söz veriyorum ki İslâmiyet'i öğreneceğim ve yaşayacağım." diyeceğiz

Neyi kutluyoruz, nasıl kutluyoruz? Oturacağız, bugün Peygamberimiz'in doğum günü, "Allah'ım! Bu mübârek günün yüzü suyu hürmetine ben söz veriyorum ki İslâmiyet'i öğreneceğim ve yaşayacağım." diyeceğiz. Sonra da Peygamber Efendimiz, ne yapmış, nasıl yaşamış, namazını nasıl kılmış, orucunu nasıl tutmuş, sıkıntılara nasıl katlanmış, nasıl duâ etmiş, Allah'tan neler istemiş, ümmetine neleri tavsiye etmiş, bütün bunları düşüneceğiz. O'nun hayatına dair yazılmış bir kitabı okuyacağız. Sonra da yaptıklarını kendimize örnek alıp hayatımıza katacağız; yâni sünnetine uyacağız...
Allah'ı sevmenin alameti nedir? Allah'a itaat etmektir. İtaat nedir? İbadetleri farz, vacip, sünnet sırasıyla yapmaktır. Allah'ı sevmenin alameti budur. Bunlar yoksa, sevmek de yoktur!..

Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun inşALLAH.

#2 (permalink)  
Alt 03-08-2009
Moderator

Herkesin Mevlüt Kandili Mübarek Olsun ...

#3 (permalink)  
Alt 03-08-2009
Deneme Moderator
Smile

Alıntı:
skyman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkesin Mevlüt Kandili Mübarek Olsun ...

Tüm İslam Dünyasının...