Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu
İslam Dünyası icinde :::Bu Gece Mevlid Kandilidir::: konusu , :::Bu Gece Mevlid Kandilidir::: Bu Gece İnsanların En Yücesi Nur Yüzlü Efendimizin doğduğu gece olarak anılmaktadır.Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.Efendimizin doğduğu bu mübarek gece, tüm ...
|
|||||||
| Anlık İletiler | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
:::Bu Gece Mevlid Kandilidir::: ![]() Bu Gece İnsanların En Yücesi Nur Yüzlü Efendimizin doğduğu gece olarak anılmaktadır.Mevlid gecesi, Rebiul-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir.Efendimizin doğduğu bu mübarek gece, tüm Müslümanların Bayramıdır. :::Bu Mübarek Gecede Ne Yapmalıyız?::: "Allah'ım! Bu mübârek günün yüzü suyu hürmetine ben söz veriyorum ki İslâmiyet'i öğreneceğim ve yaşayacağım." diyeceğiz Neyi kutluyoruz, nasıl kutluyoruz? Oturacağız, bugün Peygamberimiz'in doğum günü, "Allah'ım! Bu mübârek günün yüzü suyu hürmetine ben söz veriyorum ki İslâmiyet'i öğreneceğim ve yaşayacağım." diyeceğiz. Sonra da Peygamber Efendimiz, ne yapmış, nasıl yaşamış, namazını nasıl kılmış, orucunu nasıl tutmuş, sıkıntılara nasıl katlanmış, nasıl duâ etmiş, Allah'tan neler istemiş, ümmetine neleri tavsiye etmiş, bütün bunları düşüneceğiz. O'nun hayatına dair yazılmış bir kitabı okuyacağız. Sonra da yaptıklarını kendimize örnek alıp hayatımıza katacağız; yâni sünnetine uyacağız... Allah'ı sevmenin alameti nedir? Allah'a itaat etmektir. İtaat nedir? İbadetleri farz, vacip, sünnet sırasıyla yapmaktır. Allah'ı sevmenin alameti budur. Bunlar yoksa, sevmek de yoktur!.. Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun inşALLAH. |
|
|
|
Herkesin Mevlüt Kandili Mübarek Olsun ...
|
| LinkBack |
LinkBack URL |
About LinkBacks |
| Bookmark & Share |
Digg this Thread! |
Add Thread to del.icio.us |
Bookmark in Technorati |
Furl this Thread! |