Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu
Msn Nickleri Güzel Nickler icinde Msn nickleri Msn nicki nikler nik messenger güzel nickler guzel nickler gusel nickler konusu , KaH ÇıkarıM GökyüzüNe SeyrederiM aLeMi, KaH iNeriM YeryüzüNe SeyredeR aLeM ßeNi..! "..ßeN SevmeYi ßeceremediM, ßelKi de SevilmeYi..ßeniM SevmeYe eNgeL eVciL aCılarıM VarDı.." KalaNa GiT, GideNe KaL DemeM..! SeNi SeviyoruM DiyebilmeK, ...
|
|||||||
| Anlık İletiler | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
KaH ÇıkarıM GökyüzüNe SeyrederiM aLeMi, KaH iNeriM YeryüzüNe SeyredeR aLeM ßeNi..! "..ßeN SevmeYi ßeceremediM, ßelKi de SevilmeYi..ßeniM SevmeYe eNgeL eVciL aCılarıM VarDı.." KalaNa GiT, GideNe KaL DemeM..! SeNi SeviyoruM DiyebilmeK, DünyanıN eN GüzeL eSeridiR..! eSkideN PiyaSa NerDe ßiZ oRDa, aRtıK ßiZ NerDe PiyaSa oRDa..! DerDi oLaNı DinleriM, DerdiM VarSa DerDe YoL aÇaNı SileR GeçeriM..! aSlanlaRa SöZ VerdiM, ÇakallaRa YeM oLmaM..! DağlarıN TepesiNe, eŞkiyanıN aLnıNa, KızlarıN KalbiNe "öLümsüZ MehmetçiK" YazacağıM..! öYLe MasuM DurduğuMa KanMa SakıN ŞafaK 295 oLsaDa "FiRaRıM" YakıN..! aKıLLı oLupTa DünyanıN KahrıNı ÇekeceğiMe DeLi oLurum DünYa ßeniM KahrıMı ÇekeR..! SeN SeN oL ßiR iNsaNa HattindeN FazLa DeğeR VerMe, eĞeR HattindeN FazLa DeğeR VerirseN o iNsaNı ÇoK ÇabuK KaybedersiN..! ßakMa ßaNa öYLe ! NefretLe DoluyuM..! TıpKı ŞairiN DediĞi GiBi eVlaT, ßiZ Ki uStasıyıZ VataN SevmeniN..! KolaY oLmıcaK SeNi uNutmaK... ßelKi GeCe GündüZ aĞlıcaM... Ne oLurSa oLsuN ßirtaneM, SensiZ YaşamaYa aLışcaM... öLüM, öLüM DediğiN NediR Ki GülüM ßeN SeniN iÇiN YaşamaYı GöZe aLmışıM..! DerT SofrasındaN ßaL YediK BaŞ VerdiK ßaş eĞmediK..! iNsanlaRı TanıdıkCa SevdiM, SevdikCe De TanıdıM (aYNı SeNi SeviP TanıdığıM GiBi) HayaT YaşandıĞı KadardıR, GeriSi Ya HatıralarDa BiR iZ YaDa HayallerDe BiR uMuttuR..! eRkekleriN "SeNi SeviyoruM" DemeSi ßiR MumuN "aSLa SönmeyeceğiM" DemesiNe ßenzeR..! KıR KalbiMi GönlüN oLsuN.. aL HeR ŞeYi GözüN DoysuN.. ŞimDi ßaşKa KollardayıM ßu Da SaNa KapaK oLsuN..! DünyaDa HiÇ KimseYe GüvenMe ÇünKü ßeyaZ GülüN BiLe GölgeSi SiyahTır (%) SeNi SeveriM, SeNi SeveniDe SeveriM, SeNi ßeniM KadaR SeveniDe KurşuNa DizeriM (%) In The ParK’ta GezerkeN, CigarettiYi iÇerkeN.. My FatheR GörDü SuÇ üSTü, I aM DüşTü KıÇ üSTü.. ßiR GüN TitreyereK uYanırsaN ßiL Ki ResmiNi öPtüğüM GündüR.. aMa ßiR GüN SebebsiZ YeRe GözyaşlarıN aKarSa, ßiL Ki öLdüğüM GündüR.. GüneŞe aDıNı ßuzLa YazaN BiRi oLurSa, ßiL Ki o SeNi ßendeN DaHa ÇoK SeviyoR.. ßiZ aĞıR DeğiLiZ MiLLeT HafiF ! ßeN ßüyüK RüzgarLarıN aDamıyıM, ßeniM SevdaLarımDa ßüyüK oLuR öFkeLerimDe.. ßeN SeverseM DestaN, KızarsaM KatLiaM oLur.. o KıZ ßeNi aŞaR ÇünKü YASAK KELIME DelikanLı aDaM ManitasızDa YaşaR SaNa oLaN GüveniM SonsuZ, eĞeR YakalarsaM DonsuZ, * SusuZ SabunsuZ SonuNu DüşüneN KahramaN oLamaZ SeN iMkansızsıN, SensizliK iMkansıZ, aŞK iMkansıZ.. ÇemberiN eN DışınDa, eN ÇıkmaZ SokaktayıM.. GeceniN eN SiyahınDa, uMuduN BittiĞi YerdeĞiM.. KöşeYi DönseM öLüM, DüZ GitseM HayaT.. GölgeleR iÇindeyiM.. |
|
|
|
Biliyorum bugün kulakların bir başka çınlayacak, anlayacaksın seni yine nasıl andığımı, özlediğimi. Ellerin titreyecek, gözlerin yollarda kalacak, sende hissedeceksin yüreğimde neler hissettiğimi!
Sana ne demeliyim bilmiyorum, Güneşim desem güneş batıyor, Hayatım desem hayat kısa, Gülüm desem oda soluyor, Sana canım demeliyim. Çünkü bu can seninle yaşıyor.. Sen bir pınarsın içilen ama kanılmayan, Seveni yanıltmayan, sevince yanılmayan, varlıgına doyulmayan, yokluğuna dayanılmayan.. Rüzgar alabildiğine hırçın, yagmur alabildiğine inatçı, yüreğim ise onlara inat sanki bir liman, tipki gözlerindeki huzur gibi. Güneşin buz tuttuğu yerde bir alev görürsen bil ki o yalnız senin için yanan kalbimdir. O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. Dolanıp sarasım geliyor saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki sensiz duramıyorum. Ne aradıysam bilki sende bulmuşum. Senden öncesi yoktu Seninle var olmuşum. Sende bütün özlemler. Sende bütün gelecek. Beni bende arama. Ben artik sen olmuşum. Rüzgar alabildiğine hırçın, yağmur alabildiğine inatçı, yüreğim ise onlara inat sanki bir liman, tıpkı gözlerindeki huzur gibi. Günesin buz tuttugu yerde bir alev görürsen bil ki o yalniz senin için yanan kalbimdir. O kadar güzelsin ki yüzüne bakamyyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamyyorum. Dolanyp sarasym geliyor saramyyorum. Öylesine ba?anmy?ym ki sensiz duramyyorum. Bir soluk kadar yakin,yildizlar kadar uzak derler sevgi için.Uzanirsin yetisemezsin,yetisirsin dokunamazsin,Dokunursun vazgeçemezsin,vazgeçersin ama unutamazsin. Ask, gülü dikeniyle avuçlamaya benzer. Ellerin kan içinde kalir ama dikenlerinden hesabini, gülden soramazsin. Seni ne kadar sevdigimi ögrenmek istersen yere düsen her yagmur damlasini tutmaya çalis.Tutabildiklerin senin sevgin,tutamadiklarinsa,benim sana olan sevgimdir. Sen Tanriya dilenen dilek, göklere uzanan ellerimsin. Sen gözümden süzülen yas, tek düsüncem, hasretimsin. Sen yasadigim ömür, en güzel günlerimsin. Seni yildizlara benzetiyorum onlar kadar etkileyici, çekici ve güzelsin, ama aranizda tek fark var, onlar milyonlarca sen birtanesin.. Ne insanlar tanidim yildizlar gibiydiler. Hepsi göklerdeydi, parliyordu. Ama ben seni, günesi seçtim. Bir günes için bin yildizdan vazgeçtim. Sen benim hayatimda oldugun sürece ne sen kimseye rakip, ne de kimse sana rakipti. Çünkü sen benim için daima tektin. Gecemidir insani hüzünlendiren Yoksa insanmidir hüzünlenmek için geceyi bekleyen?Gecemidir seni bana düsündüren,Yoksabenmiyim seni düsünmek içingeceyi bekleyen? Sen en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin hak edemeyecegi kadar özelsin.. Eger geceler seni düsündügüm kadar uzun olsaydi, sabah hiç olmazdy. Gözlerinden süzülen bir damla yas olmak isterdim. Gözlerinden dogup, yanaklarindan süzülüp, dudaklarinda ölmek için.. Seni çok özledim. Seni her özledigimde kalbime bir yildiz çizdim. Seni ne kadar özledigimi bilmek istermisin? Sayende bir gökyüzüne sahibim canim! Sen hiç denizlerin dibine bakinca yemyesil ormanlari gördün mü? Imkansiz deme! çünkü ben senin gözlerine bakinca ölülerin bile sahit olmadigi o cenneti gördüm. Askim; gökyüzünde bir yildiz seç. Senin kadar güzel ve parlak olsun. Benim içinde bir yildiz seç, parlakligi önemli degil yeterki sana yakin olsun.. Sen çatlayan dudagimda bir damla su, içimdeki yasama tutkusu, avuçlarima düsen kar tanesi. Sen! Sevgilim, Sevdigim, Taptigim, Herseyimsin. S.Ç.S. Bebegim.. Gülmek için mutlu olmayi bekleme, belki mutluluk gülüsünde saklidir, sakin aglayim deme bilki biryerlerde senin bir tek gülüsün için yasayan vardir.. Birgün seni ne kadar sevdigimi soracaksin:Bir serçenin gözyasi kadar diyecegim,o kadarcik mi diyeceksin ama bilmeyeceksin ki serçeler agladiklari zaman ölürler. Gecemidir insani hüzünlendiren Yoksa insanmidir hüzünlenmek için geceyi bekleyen?Gecemidir seni bana düsündüren,Yoksabenmiyim seni düsünmek içingeceyi bekleyen? Ne insanlar tanidim yildizlar gibiydiler. Hepsi göklerdeydi, parliyordu. Ama ben seni, günesi seçtim. Bir günes için bin yildizdan vazgeçtim. Seni yildizlara benzetiyorum onlar kadar etkileyici, çekici ve güzelsin, ama aranizda tek fark var, onlar milyonlarca sen birtanesin.. Gece yarisi islak gözlerim, camda seni bekliyor, belki gelir diyorum. Hani bir sarkimiz vardiya, onu söylüyorum ve seni çok seviyorum. Cama vuran her damlada bir tek sen varsin. Ne istiyorum biliyor musun, her gün yagmur yagsin. Uzakliklar küçük sevgileri yok eder, büyükleri ise yüceltir. Tipki rüzgarin mumu söndürüp, atesi yükselttigi gibi. Eger beni bu sokakta, bu mahallede, bu sehirde bulamazsan Sevgilim bilki ben, gözlerinin daldigi yerdeyim. Sen gözlerimde bir damla yas olsaydin Seni kaybetmemek için ömür boyu aglamazdim. WUJOh!M3S !U3S W!J3P3 U!W3h (Telefonunuza yazin ve ters çevirin) Hayatta iki kör taniyorum; 1.si senden baskasini görmeyen ben 2.si seni sevmeme ragmen beni göremeyen sen. Birine verilecek deger, ugruna feda edilebileceklerle ölçülebiliyorsa aç gözlerini etrafina bak. Gördügün herseyi feda edebilirim. Ama sakin aynaya bakma! Yalnizligim yanimda kimse olmadigindan degil, Yalnizligim yanimda sen olmadigindandir. Sen en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin hak edemeyecegi kadar özelsin.. Sana birsey söyleyecegim ama sakin üzülme. Dün doktora gittim, böbregimde kum, kalbimde seni buldular. Ben seni unutmak için sevseydim, sana olan tutkunlugumu kalbime degil, günes çiktigi zaman kaybolan bugulu camlara yazardim. 7 ayri iklimden 7 çesit ari getirseler 7 çesit ari 7 ayri çiçegi dolaisa 7 ayri çiçekten 7 çesit bal yapsa senin kadar tatli olamaz.. Ben seni asil insanlarin basit sevgisiyle degil, Basit insanlarin asil sevgisiyle seviyorum. Yalnizlik gecelerin, Ümit bekleyenlerin, Hayal çaresizlerin, Yagmur sokaklarin, Tebessüm dudaklarin, Sen ise yalniz benimsin birtanem.. Fizik ile arastirdim, kimya ile çözdüm. Edebiyat ile söylüyorum, seni çok seviyorum. Hayatta üç seyi sevdim. Seni, kalbimi, ümit etmeyi. Seni sevdim, sensin diye. Kalbimi sevdim, seni sevdi diye. Ümit etmeyi sevdim, belki seversin diye. Bir insanin idealleri olmali, sonsuzluk gibi. Bir insanin özlemi olmali, özlemle açan çiçekler gibi. Bir insanin birtanesi olmali, o da senin gibi. Çok büyük okyanusta bir su damlasi olmak, Uçsuz bucaksiz sahilde bir kum tanesi olmak, En önemlisi milyonlarca insanin içinden senin sevgilin olmak. Dünyadaki en güzel seyi sana vermek isterdim, Fakat seni sana nasil verebilirim ki? Gece yarisi islak gözlerim, camda seni bekliyor, belki gelir diyorum. Hani bir sarkimiz vardiya, onu söylüyorum ve seni çok seviyorum. Bir gün beni unutmayi denersen öyle biriyle unutki, sana savurdugum kursunlarin önüne geçebilecek kadar cesur, o gün seninle ölecek kadar Seni Seviyor olsun..! Ay isignin aydinlattigi bir kumsala küçük bir dal parçasiyla seni seviyorum yazmak isterdim. Fakat sen hirçin bir dalga olup silersin diye korktum. Kalbimde 3 çiçek yetistirdim. Sevmek, sevilmek ve beklemek. Sen bunlardan ikisini kopardin. Bana sadece biri kaldi, beklemek Her gün sevda çekipte gülünmüyor degilmi?Bir güzelden baskasi sevilmiyor degilmi?Seni asla unutamam,sensiz olamam diyordun,Hani bensizolurdun,olunmuyor degilmi? Bir gün zaman kayar elinden tutamazsin. Sel gibi akan gözyaslarini kurutamazsin. Öylesine sendeyim, öylesine bendesinki Unutmak istesekte artik unutamayiz. Birgün hayatin bütün güzelliklerinden vazgeçip ölüme sessiz sedasis gitmek istersen, yanima gelki sana sensiz yasamanin ölüm oldugunu göstereyim..! Gözlerin nehir, kirpiklerin köprü olsun. Ben tam üzerinden geçerken ipler kopsun, düstügüm o yer DUDAKLARIN OLSUN..! Dünyada 2 renk gül olsun, biri kirmizi digeri beyaz. Sen beni unutursan kirmizilar solsun. Ben seni unutursam beyazlar kefenim olsun. Benim için hayatta iki sey önemlidir: Biri sen digeri özgürlügüm. Özgürlügüm için canimi, senin için özgürlügümü feda ederim. Sen bendesin! Zira bendeki sen beni deli eden. Esirge gözlerini benden, istemem olmaz olasi bendeki fukara sevdasi! çok gelir, YETINEMEM! Ask dedigin, dudaklarda kahkaha degil, gözlerde yastir. Maksat sevgili ugruna ölmek degil, ugruna ölecek sevgili bulmaktir.. Dün Çiçekçinin önünden geçerken bir gül gördüm.Dünyanin en güzeliyim diye haykiriyordu.Ogülü aldim.Ama en güzel oldu?u Yçyn de?ilde seni görüp utansin diye.. Seni bulmaktan önce aramak isterim, Seni sevmekten önce anlamak isterim, Seni bir yasam boyu bitirmek degil, sana hep yeniden baslamak isterim.. Ilik bir rüzgar esti buradan, nerden geldigini bilemedim nereye gidiyorsun dedim özlenen herseye dedi. Benimde aklima sen geldin çünkü özlenen sendin. Ben kurak topraklara inat yesermis bi cicegim biliyorum ki bir gun baharlar tum guzelligiyle gelecek ve sen yagmur olacaksin. Mutluluk, mesafeleri uzak da olsa baglar, yalnizlik sensizlik olunca gülen gözler aglar, senin adini duyunca yikilir karsimda tüm siradaglar. Duyguydu yillarca bozdurup harcadigimiz, sevgiydi gölgelerimizi kiskandigimiz, kaderdi pençesinden kurtulamadigimiz, mutluluktu tadina doyamadigimiz asktan da öte bir seydi adini koyamadigimiz. Hüzünlü bir sonbahar aksami buruk bir yagmur tanesi olsam saçinin teline usulca süzülsem yüregine akmak istesem beni yüregine alir misin? Yeryüzünde her askin gökyüzünde bir melegi varmis. Yeryüzünde biten her ask için gökyüzünde bir melek aglarmis. Sana söz bizim melegimiz hiç aglamayacak.. Basini gögsüme yasladiginda tek bir düsmanim vardir, geçip giden zaman. Bir gül olmak isterdim, dalimdan koptugum an yalniz senin için kopayim ve yalniz senin avuçlarinda solayim diye bitanem.. Birgün gülen gözlerle bana geleceksin .Bana ben mi dünya mi diye soracaksin ben tabiki dünya diyecegim ve sen küsüp gideceksin , bilmesinki bütün dünyam sensin gülüm. Denizlerden kagit, yosunlardan kalem yaptim, her yere seni seviyorum yazdim, ama sen aptalsin, inandin, çünki ben seni sevmedim, sana taptim. Yasamak özlemsiz, Özlem sevgisiz, Sevgide sensiz olmaz. Unutma sevmek daima beraber olmak degildir. Sensizken seninle olmaktir. Askin kalbindeyse, Mutlulugun elindeyse, istedigin iki kelimeyse SENI SEVIYORUM.. Bir gün bütün dünyaya küserde, isiklari söndürmek istersen, birak bir mum isigi kalsin, iste o mum isiginda benim sonsuz sevgimi bulacaksin. Sevmek; çagrilmadan yanina gidebilmek, sevmek, çogu zaman aglanacak hâle bile gülebilmektir!.. Sevmek, cepteki son metelikle alinmis simidi ikiye bölebilmek, sevmek, gerekirse sevilenin ugruna ölebilmektir! Ölsen bile benden kurtulamazsin. Kefen olur bedenini sararim. Yagmur olur üzerine yagarim. Çiçek olur mezarinda açarim. Ölsen bile benden kurtulamazsin. Yastigimla uykumu basbasa biraktim,sirf seninle yanliz kalabilmek için!Bu da yetmedi kendimide bir kenara biraktim simdi burada yanliz sen varsin! Ask bir su damlasi olsaydi okyanuslari,bir yaprak olsaydi bütün ormanlari,bir yildiz olsaydi tüm kainati sana vermek isterdim. Ama, sadece seni seven kalbimi verebiliyorum. Nasil ki uzaktaki yildiz parlak gelirse insana,uzakta oldugun icin tutkunum sana!Hani en guzel asklar imkansiz gelir ya insana,imkansiz oldugun icin tutkunum sana. Kanatlarim kirik uçamam, ayaklarimda pranga yürüyemem, boynumda lale kipirdayamam, ölmek mi? Yagma yok, ben sensiz ölemem. Dün yildizlara senden bahsettim, seni anlattikça daha çok parladilar. Ama biz ayriyiz dedim, birer birer kaymaya basladilar; Sirf seni dilemem için. Rüzgarin kemanini çaldigi ve damlalarin pencerene vurdugu bir gecede yatagina uzanip hayalini kurdugun ve keske dedigin tüm güzellikler senin olsun.. Denizdeki sular kayalara neden çarpar bilirmisin? Kayalar onlari unutmasin diye çünkü onlar her çarpista tatli bir ani birakirlar tipki senin bana biraktigin gibi.. Dün gece sen uyurken kizila boyadim denizleri En derin uçurumlardan attim sensizligi Haber saldim rüzgarlara Fisildayacaklar kulagina seni ne çok sevdigimi. Sen uyurken ben dalga olup vuruyorum sahillere, rüzgar olup esiyorum sessizce, yüregim geliyor üstünü örtmeye, bensizken üsürsün diye.. Özlüyorsa özlenen özlemek güzeldir. Seviyorsa sevilen sevmek güzeldir. Bekliyorsa beklenen iste o herseye bedeldir. Gökyüzü benim için agliyor Gözlerim ümitsizce seni ariyor. Dudaklarim senin ismini heceliyor. Kollarim seni sarmak istiyor. Ve sevgilim kalbim yalniz senin için atiyor. Ask dedigin, dudaklarda kahkaha degil, gözlerde yastir. Maksat sevgili ugruna ölmek degil, ugruna ölecek sevgili bulmaktir.. Bu gece yine sensiz yattim yatagima. Bos bakislarla seyretmekteyim odamdaki karanligi. Kalbimde sevgin, aklimda sen, bekliyorum seninle gelecek aydinligi.. Uykudan uyaninca insani uyandigina pisman eden, geri dönmek isteyipte dönemeyince caresizlikten delirten, hayatta bir defa görüle bilen HARIKA bir rüyasin.. Geceye inat seninle sabahlayacagim, günes kiskansin seninle isinacagim, yastiklar aglasin dizinde uyuyacagim ve yemin ederim birtek sana bagli kalacagim.. Agaclari güne? gibi aydynlatan ayyn üzerine yemin ederimki içtigim her damla su zehir olup ayyrsa ruhumu bedenimden, yinede vazgecmem seni sevmekten.. Seni tanimadan önce bir arkadasim vardi. Seni tanidigimda onu terk ettim. Ama bir gun beni birakirsan geri ona dönecegim. Adini mi sordun? YALNIZLIK! Ve gozlerin gelir aklima Ve sozlerin gidisin gitmiyor gozumun onunden Ve izleri derin ilk degilsin bu senin bildigin ve yine senin bildigin SEN SON SEVDIGIM. Bilirim sen bir yildizsin ve etrafinda bir çok gezegen var ama unutma ki: ben de dünyayim yalniz ben de hayat var.. Her Yarynda Bir Umut, Her Umutta Bir Özlem, Her Özlemde Bir Sevgi, Her Sevgide Bir Tek Sen Varsyn. Dünde, Bugünde, Yarynda Yüre?in Kadar Yakynyndayym. Kendini Yanlyz Hissetti?inde Elini Kalbine Koy Ben Hep Oradayym.. Bulutlara Yükledim Özlemimi, Rüzgarlarla Yolladim Sevgimi, Küçük Melekler Gönderdim Seni Öpmeye Geldilermi? Hala Dönmedilerde Merak Ettim Sendelermi? Rüzgar sesini ve kokunu getirdi bana, o gün bugündür kapatamyyorum penceremi! Ü?üyorum ama ü?ümek bile güzel oluyor rüzgar sen olunca..! Bu gece pencereni açık tut, çok uzaklardan bir kuş uçurdum biraz yorgun biraz ıslak baş ucuna bir tutam sevgi bırakacak. Benim seni ne çok sevdiğimi anlatacak.. Birlikte yaşayabileceğin biriyle değil; onsuz yaşayamayacağın biriyle ol, gelip boşluk dolduranlardan değil, gittiğinde yeri dolmayanlardan olsun. Ben sana olan sevgimi anlatmak için kelimelere muhtaç olmak istemezdim çünkü benim sevdam kelimelerin ulaşamayacağı tüm manaların Ötesinde... TUTKUM... Sen bazen dudağımdaki gülücüksün, bazen yüreğimdeki ateş, bazen de gözlerimden istemeden akıttığım yağsın, ama sen her zaman küçük kalbimdeki kocaman parçasın! Bugün hiç yüz vermedim güneşe,seni anlatıp hava attım çiçeklere,adını zıpkınla yazdım göğün en yüksek tepesine, birde bağırdım duydun mu? SENİ ÇOK SEVİYORUM diye Hasretinden düğüm düğüm çözülmüyor gecelerim, Sensizken çok yalnızım, Tutulduğumsun her şeyimsin özlemin çekilmiyor, Sensizliğe kimse sen olmuyor... Elbet rüzgar ve deniz taşır emanetlerimi. Bekle, gün gelir güne?im bulacaktır seni. Akşamları balkona çık, gözlerini kapat. Rüzgarım benim yerime öpecektir seni. Ruhumu yerlere serip hasret çektirsen de, ne aşkına bedduam nede sana kinim var, deryada akar gibi bin bir dertle dolsam da,seni mahşere kadar sevmeye yeminim var. Gecenin karanlığındasın, güneşin ışığında, Suyun damlasında, Selin coşkusunda, Kimi yanımdasın kimi rüyamda, Ama hep aklımdasın sakın unutma... Sevgimi bir yerde gökyüzüne yerleştirdim, Kimse beni farketmedi, gözyaşı olup yağdım, Sıcak günlere inat, Yağmurun gözyaşı olduğunu kimse anlamadı, Sen bile... Sevgini taşımak değil, hasretini çekmek zor. Gülmeyi unutmak değil, ağlamaya alışmak zor, yaşamak değil, ölüm değil, Sevdiğini özleyip de görememek zor... Sevgi,Tıpkı Bir Güle Benzer. Tutmasını Beceremezsen Dikenleri Batar. Yapraklarını Açarsan Duyguları Akar. Ama Tutmasını Becerirsen O Gül Sana Tapar... |
|
|
|
Yatağını gül yapraklarıyla süsledim, üzerini ay ışığıyla örttüm. Tüm kabusları ben aldım, bu gece tatlı rüyalar senin olsun! Bir gül olmak isterdim, dalımdan koptuğum an yalnız senin için kopayım ve yalnız senin avuçlarında solayım diye bitanem. Kavuşmak Ölümse Hasretin Zulüm. Elbette Kavuşuruz Bekle Gülüm. Tek Sana Aittir Şu Gönlüm. Ben Yolumu Seçtim Ya Sen Ya Ölüm... Sana Bebeğim Desem Olmaz, Ağlar Gidersin. Sana Meleğim Desem Olmaz, Uçar Gidersin. Sana Gülüm Desem Olmaz, Solar Gidersin. Sana, SENİ SEVİYORUM Desem Ne Dersin? Dalgalar nasıl taşlara çarpıp özür dilemiyorsa, nasıl güneş batarken ve doğarken doğadan izin almıyorsa, bende seni senden izinsiz SEVİYORUM ve ÖZÜR DİLEMİYORUM... Telleri kırılmış sazım olsa da, kalbimde dinmeyen sızım olsa da, dert çekmek kaderim yazım olsa da, senden başkasını asla sevmeyeceğim. Ne bir söz ne bir şarkı ne de bir özdeyiş, olayın özü iki kelimelik bir söyleyiş: SENY SEVİYORUM! Ne zaman sağır bir ressam kristal bir zemin üzerine düşen gülün çıkardığı sesi çizer işte o zaman sana olan aşkım biter! Unut onu artık dediler, ben onu unutmak için sevmedim dedim. Neden onu bu kadar seviyorsun diye sordular onu ölene kadar sevmeye yeminim var dedim. Sevdiğimi bir ok gibi kalbime saplayacak kadar cesurum ama söküp atamayacak kadar korkak Saplanmışsın kalbime bir kere GÜLÜM hep öyle kalsın nolur bırak.. Sevmeye niyetliysen iyi düşünmelisin, Ağlamayı bırakıp gülmeyi bilmelisin, Aşk kumar gibidir dikkat et arkada?, oynadığın zar değil Duygudur görmelisin... Küçük ama sıcacık öpüşün beni mutlu ediyorsa, gece yatarken en son ve uyandığımda ilk sen aklıma geliyorsan seni seviyorum demektir... Bir gün bana soracaksın, canını mı yoksa benimi daha çok seversin diye. Canımı diyeceğim, belki kızıp küsersin ama bilmezsin ki benim canım sensin... Sen şimdi damarımdaki kanım, bundan sonrada hayatımı sürdüreceğim karım olur musun? bitanem... Gecenin karanlığındasın, güneşin ışığında, Suyun damlasında, Selin coşkusunda, Kimi yanımdasın kimi rüyamda, Ama hep aklımdasın sakın unutma... Sen balıkların aşkını bilir misin? Birbirlerine dokunamazlar ama birbirlerini ölesiye severler, işte bende sana dokunamıyorum ama seni ölesiye seviyorum... Güller bahçesinde gülüm solsa da, Gülmeyi unutup hep ağlasam da, Seni sevmenin sonunda ölüm olsa da, yalnızca seni seveceğim BİTANEM... Seni ve sensizliğini o kadar özledim ki bunu ne kağıtlar,ne kalemler yeter yazmaya görmelisin halimi acındırmak değil maksadım sevginin eseridir bu enkazım. sen Seni düşün kimseyi düşünme, sen Sana güven kimseye güvenme, sen Seni sev kimseyi sevme. sen büyük S’leri B yap kimseye söyleme... Sevgini bir yıldıza bağla her gece çığlıklar atsın, onu gün ışığına sakla sakla ki kimsenin gözü kalmasın, sevildiğini hatırla yüreğin acımasan... Sevmek güzel, sevilmek daha da bir güzel, Karşılıklı sevmek dünyadaki en büyük servet karşılıksız sevmekse ölmekten bile beter. Sen benim gözlerimdeki yaş, kalbimdeki yara, hiç bitmeyecek sızımsın. Seni hiç düşünmekten vazgeçmedim ki. Senin bir eşin bir benzerin olmadığından eminim. Zaten tek olan şeyler hep güzel olurlar... Gökyüzüm sen ol bir tanem, güneş teninde batsın, bırakıp da gidersem eğer seni yağmurlar canımı alsın... Beyaz bir güvercin gönderiyorum sana, Kanatlarında mutluluk yüreğinde sevgi ve şefkat, Kar beyaz tüylerinde kokun, Ve gagasında iyi geceler öpücüğü. Ona iyi bak... Düşünüyorum da düşüncelerimin en güzeli senin beni düşünüp düşünmediğini düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum... Gözleriyle gözlerine bakanın gözlerimle gözlerini oyarım, gözlerini gözlerimden iyi sakın çünkü gözlerim gözlerine lazım. Şimdi uzaklardasın benimle değil, ben ise yalnızım seninle değil, adin kalbimde dilimde değil, kalbim seninle içimde değil, seni çok seviyorum elimde değil! Sevgi kimi zaman canini acıtır, kimi zaman içini ısıtır ama ne olursa olsun vazgeçilmezdir tıpkı SENİN GİBİ! Güneşin hakimiyetini kaybettiği şu saatlerde aydınlığı sağlayan onlarca yıldızın arasından sana sesleniyorum seni seviyorum. Seviyorum your eyes, çünkü onlar very nice, ne olur birkerecik look at me, sonra don’t forget me, kalbim tik tak for you, because I LOVE YOU. Bu mesajı aldıysan bana hayransın, silersen beni seviyosun, silmezsen bensiz yapamıyosun, cevap verirsen beni istiyosun, vermezsen bana aşıksın. E simdi ne yapacaksın? Sen benim canımsın, ama kimse duymasın, hani olurya, ölüm kıskanır. Seni çok ama çok sevdiğimi kimseye söyleme hani olurya, mecnun kıskanır. Gülmek için mutlu olmayı bekleme, belki mutluluk gülüşünde saklıdır, sakın ağlayım deme, belki bir yerlerde, senin bir gülüşün için yaşayan vardır... Ay yıldızlara mutluluk fısıldarken gökyüzü sevincini yeryüzüyle paylaşırken ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye. Şu dinmeyen arzuya karşı koysa da dağlar, ümitsizce gözlerim sanma ki her dem ağlar; varsında hasret ile geçiversin seneler, bizi ayıran yollar bir gün yeniden bağlar. Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yasama gebe kalır, yeter ki umutların hiç bitmesin. Kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yasam sana onu versin. Tatlı Biri Vardı Sevilmeye Değer, Güzel Biri Vardı Görülmeye Değer, İyi Dostlar Vardı Özlenmeye Değer, Ama Biri Var ki Can Vermeye Değer, Mesajımı Okuyorsa Eğer... Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Birlikte yaşayabileceğin biriyle değil; onsuz yaşayamayacağın biriyle ol, gelip boşluk dolduranlardan değil, gittiğinde yeri dolmayanlardan olsun. Sokakta bir delikanlı gördüm. Takıldı gözlerim gözlerine. Aşığım zannetti beni kendine... Halbuki nereden bilsin, benziyordu gözleri gözlerine... Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır. Yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin... Benim için sen karda güneş, güneşte buz, karanlıkta aramadan bulduğum ışık, umut kapımsın benim anlatılmıyor anlatamıyorum mutluluğumsun desem anlar mısın? O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. dolanıp sarmak geliyor içimden, saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki, sensiz duramıyorum. Her kum tanesi birer öpücük olsaydı, sana bütün sahilleri feda ederdim..sana deli gibi aşığım. Seni çok seviyorum.. Hangi yağmur damlası düşerse saçlarına, Dilerim Allah’dan o damla ben olayım. Aldığın her nefesi söyle bana sevgili, İçine her çekişte havası ben olayım. Ak düşse saçlarına ömrünün bir anında, Siyahi sen ol ama beyazı ben olayım. Dün Çiçekçinin önünden geçerken bir gül gördüm. Dünyanın en güzeliyim diye haykırıyordu.O gülü aldım. Ama en güzel olduğu için değil de seni görüp utansın diye... Bugün hiç yüz vermedim güneşe, seni anlatıp hava attım çiçeklere,adını zıpkınla yazdım göğün en yüksek tepesine, birde bağırdım duydun mu? SENİ ÇOK SEVİYORUM diye.. Dalgalar nasıl taslara çarpıp özür dilemiyorsa, nasıl güneş batarken ve doğarken doğadan izin almıyorsa bende seni senden izinsiz SEVİYORUM ve ÖZÜR DİLEMİYORUM.. Bir gün adını anarken kısılırsa sesim, hasretine kapanırsa gözlerim, Aşkınla durursa kalbim bilki yalnızca seni seviyorum yalnızca sen... Korkum sevmek değil, korkum sevipte ayrılmak. Korkum kursun yemek değil, korkum kalleşçe vurulmak. Korkum ölüm değil, korkum senin tarafından unutulmak. Artık ne yapsam boş, teselliler faydasız, Karanlık gitgide en derinlere çeker beni. Çaresiz, bütün sokaklarında bu şehrin, Böyle perişan beklerim dönmeni. İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu, hepsi gökteydi. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim! Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamı taşısaydı ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, inan ki birtanem her gün yağmur yağardı. Ölürsem sevgilim sana doyamadan, bir mezar kazdır hiç ağlamadan, tabutumun rengini isterim kara, örnek olsun sevipte ayrılana... Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin Hep böyle içinde uzak bir ışık mı yanar Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var; Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin... Kapsama alanı dışında kalan sevgine ulaşamadım.... Ama full çeken hattımla seninleyim birtanemmmmm Seni seviyorum derken hiç yalan söylemedim,yalan söylerken de hiç seni seviyorum demedim, ben aslında tek sana seni seviyorum dedim... Aşkım ben ölürsem beni ne cennete nede cehenneme alacaklar. Çünkü seni sevdiğim için en büyük sevabı isledim ama sana taparak tanrıyı inkar ettiğim için en büyük günahı işledim. Öyle zorki geri dönmek, Seni unutup başkasını sevmek. Ben tek birşey anladım: Çok zormuş sevilmeden sevmek.. Düşünüyorum da düşüncelerimin en güzeli senin beni düşünüp düşünmediğini düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum... Gözleriyle gözlerine bakanın gözlerimle gözlerini oyarım, gözlerini gözlerimden iyi sakın çünkü gözlerim gözlerine lazım. Şimdi uzaklardasın benimle değil, ben ise yalnızım seninle değil, adin kalbimde dilimde değil, kalbim seninle içimde değil, seni çok seviyorum elimde değil! Sevgi kimi zaman canini acıtır, kimi zaman içini ısıtır ama ne olursa olsun vazgeçilmezdir tıpkı SENİN GİBİ! Sokakta bir delikanlı gördüm. Takıldı gözlerim gözlerine. Aşığım zannetti beni kendine... Halbuki nereden bilsin, benziyordu gözleri gözlerine... Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yaşama gebe kalır. Yeterki umutların hiç bitmesin kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yaşam sana onu versin... Benim için sen karda güneş, güneşte buz, karanlıkta aramadan bulduğum ışık, umut kapımsın benim anlatılmıyor anlatamıyorum mutluluğumsun desem anlar mısın? O kadar güzelsin ki yüzüne bakamıyorum. Titriyor ellerim, ellerini tutamıyorum. dolanıp sarmak geliyor içimden, saramıyorum. Öylesine bağlanmışım ki, sensiz duramıyorum. Her kum tanesi birer öpücük olsaydı, sana bütün sahilleri feda ederdim..sana deli gibi aşığım. Seni çok seviyorum.. Hangi yağmur damlası düşerse saçlarına, Dilerim Allah’dan o damla ben olayım. Aldığın her nefesi söyle bana sevgili, İçine her çekişte havası ben olayım. Ak düşse saçlarına ömrünün bir anında, Siyahi sen ol ama beyazı ben olayım. Dün Çiçekçinin önünden geçerken bir gül gördüm. Dünyanın en güzeliyim diye haykırıyordu.O gülü aldım. Ama en güzel olduğu için değil de seni görüp utansın diye... Bugün hiç yüz vermedim güneşe, seni anlatıp hava attım çiçeklere,adını zıpkınla yazdım göğün en yüksek tepesine, birde bağırdım duydun mu? SENİ ÇOK SEVİYORUM diye.. Dalgalar nasıl taslara çarpıp özür dilemiyorsa, nasıl güneş batarken ve doğarken doğadan izin almıyorsa bende seni senden izinsiz SEVİYORUM ve ÖZÜR DİLEMİYORUM.. Bir gün adını anarken kısılırsa sesim, hasretine kapanırsa gözlerim, Aşkınla durursa kalbim bilki yalnızca seni seviyorum yalnızca sen... Korkum sevmek değil, korkum sevipte ayrılmak. Korkum kursun yemek değil, korkum kalleşçe vurulmak. Korkum ölüm değil, korkum senin tarafından unutulmak. Artık ne yapsam boş, teselliler faydasız, Karanlık gitgide en derinlere çeker beni. Çaresiz, bütün sokaklarında bu şehrin, Böyle perişan beklerim dönmeni. İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu, hepsi gökteydi. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim! Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamı taşısaydı ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, inan ki birtanem her gün yağmur yağardı. Ölürsem sevgilim sana doyamadan, bir mezar kazdır hiç ağlamadan, tabutumun rengini isterim kara, örnek olsun sevipte ayrılana... Hep böyle çocuksu mu bakar senin gözlerin Hep böyle içinde uzak bir ışık mı yanar Bakışlarında beni dinlendiren bir şey var; Kıyısındaymış gibi en sakin denizlerin Kavuşmak Ölümse, Hasretin Zulüm. Elbette Kavuşuruz Bekle Gülüm. Tek Sana Aittir Bu Gönlüm. Ben Yolumu Seçtim. Ya sen...Ya Ölüm... Sen yoksun her yanım hüzün, adı yok gündüzün, anlasana can özüm, ayaz gözlüm. Seni cok Seviyorum.. Sevilmeden sevmeyi biliyorsa bu yüreğim, görmeden sevmeyide bilir biricik askerim, seni çok özledim SENİ ÇOK SEVİYORUM Sevgililer öpüşürken neden gözlerini kapatır bilir misin? Çünkü gözleriyle degil de kalpleriyle görmek isterler. Yani hissetmek isterler. Ben de seni ruhumun derinliklerinde hissediyorum sevgilim çünkü seni çok seviyorum. A maç bir sevda yolunda yürümekse Ş afak sökene kadar değil K anımın sondamlasına ve I zdırapların en acısını çekerek M ezara kadar Seni özlemek acı çekmekse; o acıyı seve seve çekiyorum. Seni sevmek günahsa; hiç çekinmeden günaha giriyorum. Sana tutulmak ölmekse; AL CANIMI SANA VERİYORUM... Sen olmazdın Allahın adeleti şaşmasa, seni tarif etmek mümkünde lisanları aşmasa, daha nice güzel yaratırdı, seni yaratırken bu kadar uğraşmasa... Yıllar yağdı saçlarıma mevsimleri sayamadım. Şu dünyaya doydum ama biri var ki doyamadım. Melek gibi tül kanatlı, gülden güzel baldan tatlı. Allahım nurdanmı yarattı. Biri var ki doyamıyorum. Rüzgara bir öpücük emanet ettim bu gece, deli deli eserse sakın yüzünü çevirme, bırak doya doya öpsün benim yerime. Sen yiğidim, sen yanımda olmadıkça bu beden yaşarmı sanıyorsun.. Bu kalp atarmı, bu kan geçermi damarlarımdan.. Seni çok seviyorum... Allahım bizi ayırmasın... Hayat labirent, bulmaca gibidir. Virajlar vardır tıpkı yaşantımızdaki zorluklar gibi. Hayat bir sorudur. Cevabı sensin. Sonunda bulmacayı çözersin ’Alın Yazısı’. Ruhumu yere vurup hasret çektiren olsanda, ne aşkına beddua nede sana kinim var.. Deryaya akar gibi binbir dertle dolsamda, seni mahşere kadar sevmeye Yeminim var.. Seninle buluşmamız güç olsada aşkımın değerini bir sır gibi taşımanı, nemli bakışlarınla resmimi okşamanı, senden sadece beni sevmeni ve unutmamanı istiyorum.. Çünkü ben öyle yapıyorum.. Gece yarısı başlarsa çığlığım duyulsun diye değil, ağlamamsa gelmen için hiç değil. Duyurmadan seslenmeyi biliyorsa bu yürek, görmeden sevmeyide bilir... Bir gün dünyanın en karanlık ve derin uçurumundan düşsem ve tutunacak tek dalım sen olsan seni tutmaktan değil seni kırmaktan korkarım. Sahilde seni tek başına gören olursa, dertliyim derman bulamadım dersin! Sevgilin ne zaman dönecek derlerse, geldi kalbimde yaşıyor dersin! Başkasıyla evlen diyen olursa, ondan başkasını sevemem dersin! Onun Aşkı yalan diyen olursa ’’ALLAH HUZURUNDA YEMİNİ VAR’’ dersin!!! yb’n hebbak = Watashi Wa Anata Ga Suki Desu = Te guiero = Je t!aime = I Love You = Ich liebe Dich = ti amo = Ya vas IyubIyu= HER DİLDE SENİ ÇOOOK SEVİYYORUM AAAŞŞKIIIMMMM Geçme ırmak yanından suyu azalır. Seni gören selvi eğilir, boyu azalır. Salınma dünyanın üstünde dünyanın başı döner. Çıkma mehtaba yıldızların ışığı söner... Gündüzüm gecem, söylediğim her hecem, hayatımın yarısı, kalbimin bir parcası, sevgimin anlami, aşkımın tamamı, HER ŞEYİM SENSİN BE BAŞIMIN BELASI... Eğer aşkın bir hevesse, gerçek değil hayalse, sevip acı çekmektense istemem sevme beni. Eğer günahıma gireceksen, acıyıpta sevecek, sonunda terk edip gideceksen istemem SEVME BENİ Sen, yol aldığım gemi, demir attığım son liman, yapraklarımı titreten son sevdamsın,sen çok sevdiğim insan, beni ağlatan son sevdamsın,vazgeçemediğim tek insansın, aşkımsın… Sabır kalmadı içimde, dertler yaş oldu gözümde, bu hasretlik denizinde boğulmadan gel, sensiz isyan ettim heran dünyam kahır dünyam zindan olmadan gel! Üstüne ’SENİ SEVİYORUM’ yazdyyazdığım kağıttan bir sandal yapıp dereye bırakıyorum ister yüzsün, ister batsın, ister bir çalıya takılsın, o sandal hep derenin bir yerlerinde olacak biliyorum… sen+ben=biziz sen-ben=hiçiz senxben=herseyiz sen/ben=bölünemeyiz arzularım, arzularının, arzuladığı, arzuları, arzuluyor… Sen, yol aldığım gemi, demir attığım son liman, yapraklarımı titreten son sevdamsın, sen çok sevdiğim insan, beni ağlatan son sevdamsın, vazgeçemediğim tek insansın, aşkımsın... Sevilen kahri takdir buyurmussa sevene düşen çaresiz boyun eğmektir. Unutma beklenen gün gelecekse çekilen çile kutsaldır! Gözlerimi gözlerine hapsetmeyi yüreğimdeki buzlari alevinde eritmeyi seni bir ömür boyu sevmeyi istiyorum bitanem seni senden istiyorum... Gecemin gündüzümden farkı yok alaca karanlık karanlığa ferman yazsam yüzbin satırlık beni bu karanlıktan kurtaracak aydınlık senin o gözlerinde ki sönmez ışık. Seni ne kadar seviyorum biliyor musun? Söz veripte tutmadığın günler kadar, beni beklettiğin saniyeler kadar, bana sevgiyle bakmadığın an kadar, uykularımı kaçırdığın geceler kadar, sonunda anladım seninde beni ne kadar sevdiğini zalim... Bir yürek nelere yeterse, Bir can bir canı ne kadar severse, Bir damardan ne kadar çok kan geçerse, Yaşam ölüme ne kadar değerse, Sen de o kadar değerlisin! Seni sende yaşamak varken, hayallerimde yaşamak gücüme gidiyor.. Hayatta hiç kimse için ağlanmaz, ağlanacak insan zaten ağlatmaz, olurda bir gün ağlarsan başını dik tut ki o masum gözyaşların ağladığın kişi kadar alçalmasın! Seni sende yasamak varken hayalerimde yasamak gücüme gidiyor askim.. Ben mavi sen gökyüzü, ben deniz sen dalgasi, ben beden sen can. Söyle simdi dalgasiz deniz, cansiz beden, SENSİZ BİR BEN OLURMUYUM..! Dünyada Sevilmeye Layık Tek Kişi Kim Olabilir Öğrenmek İstiyorsan telefonu ters tut N3S N3S N3S Denizler derin değil gözlerin derin senin bırak gözlerin bende kalsın en güzel yerin senin Bi TaNem Seni sende yaşamak varken, hayallerimde yaşamak gücüme gidiyor aşkım... Sil sil at gönlündeki eseri senden kat kat üstün bu gördügün serseri.. YA iste hanimefendi bu gördügün serseri senin gibi HANİMEFENDİNİN ESERİ...! Ruhumu yerlere serip hasret çektiren olsan ne aşkına bedduam nede sana kinim var, Deryada akar gibi binbir dertle dolsamda, seni mahşere kadar sevmeye yeminim var!!! Bizim yörelerde; kaderimiz doğmadan yazılır, şiirlerimiz sevdamızı anlatır, sevgimiz kalbimize kazılır, seni unuttum kelimesi sadece mezar taşına yazılır! Seni uzak kumsallardaki kumlari sayacak kadar degil, o her kum tanesinin üzerine ismini yazacak kadar seviyorum. Geceleri gümüş gibi parlayan ayın üzerine yemin ederim ki, içtigim her damla su zehir olsada ne yaşamaktan vazgeçerim nede senden çünkü seni çok ama çok seviyorum. Ne Dünden Daha Az, Ne Yarindan Daha Çok, Seni Bugünde Dün Oldugu Gibi, Yarinda Olacagi Gibi COK Seviyorum.. Oturmuş sahilde denize bakan, elindeki sigarayı tersine yakan, yakasız gömleğe kravat takan, bir aşık, bir garip görürsen beni HATIRLA.. Yalnızlığa gömüldüğün bir akşamda, güneşin geç doğduğu soğuk bir sabahta özlediğinde ve ağladığında sıcak bir ele hasret kaldığında beni hatırla hep seninleyim... Yalniz kalmis bir sevginin, bos kalmis bir elin, görmeyen bir gözün acisini ancak sevipte sevilmeyen, ayrilipta kavusamayanlar bilirler.. Kimine göre ateştim cayır cayır yanan, kimine göre yıldızdım hep parlayan. Kimi çiçeğe benzetirdi hiç solmayan. AMA BEN SENIN İCİN SU OLMAK ISTERDIM! Hep muhtaç olunan! Gerçek sevgi hiç haber almasanda ne yaptığını bilmesende adını hatırladığında içine sevginin hücum ettiğini farketip bu insanı seviyorum dediğin andır. Sanmaki İsmini Bir Başkası Silecek. Seninle Başladım Seninle Bitecek.. SENİ SEVİYORUM Ben seni günlük sevmedimki, ben seni bir ömur sevdim, sen benim umudum herseyimsin, aldigim nefesimsin, CANIMIN ICISIN... herzamanda oyle kalacaksinn.. Bir gün bir yolcu uğurladım nemli gözlerle, ardından söyledim git güle güle, o an dudaklarından duydum döneceğim, tüm gücümle haykırdım bekleyeceğim.. Hani gözler vardır ya sözleri anlatır. Hani sözler vardır ya gözleri ağlatır.Hhani anılar vardır ya değeri geç anlaşılır. Bir de AŞK vardır ya hep seni anlatır... Kafanı boşalt ki yeniden doldurabilesin, su nasıl bulunduğu bardağın şeklini alırsa sevgi de senin kalbinin şeklini alır. Aşk denizin dibinde kum tanesi olsa, Uzayda yıldız olsa bulamazdım, ama milyarlarca insanın içinden seni buldum. Sev sev kalmasın gurur, gururun olduğu yerde aşk unutulur... Seni düsünmek güzel şey ümitli şey dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey ama artık ümit yetmiyor bana ben artık şarkı dinlemek değil şarkı söylemek istiyorum. Göz kaptırdığım renkten, kulak verdiğim sesten, Affet senden habersiz aldığım her nefesten... Seni her özlediğimde kalbime bir yıldız koyuyorum. Ne kadar özledim diye sorarsan, kalbimde bir gökyüzü taşıyorum bunun için seni çok seviyorum. Kalp ne ile doluysa dudaklardan dökülür gider. Kül olmuş ateş yanar mı? Buz tutmuş su akar mı? Bu can seni sevdi başkasına bakar mı? Bir kuştun sen uçup uçup dalıma kondun, sana hep çiçek açtım, yine gel diye, ama sen bir rüzgara kapıldın gittin. Üşüdüm, kırıldım ama hiç unutmadım. Zaten tabiatı bile ayrılık üzerine kurmuş yaradan. Yaprak düşer dalından, yağmur ayrılır bulutlardan, seviyorum derken bile kelimeler ayrılır dudaklardan. Gitme içimdeki ateşin sönmeden. Gitme elimi tutmadan, belimi sarmadan. Gitme azrail son nefesimi almadan. Gitme topraklar bedenimi sarmadan. Gitme! Benim silahım kalbimde, şarjörü takılı bekliyor, sevgime yalan söyleyene, şeytan çıkar sık diyor.. Yanında benden yakın başka biri de olsa, her şeyi inkar etmiş inandırmış olsanda ve ona duygulanmış sevdalanmış olsanda, biliyorum bu gece beni düşüneceksin. Sen silsen de ben silemem, sen gitsen de gitme diyemem, unutsan da başkasına gidemem, alın yazımsın. Ölmek Bu Dünyada Unutulup Gitmekmiş.. Ölmek Bir kefen Giymekmiş.. Ölmek O Soğuk O karanlık Toprağa Girmekmiş.. YOK BE AŞKIM ASIL ÖLMEK SENSİZLİKMİŞ! Sevdiğimi bir ok gibi kalbime saplayacak kadar cesurum ama söküp atamayacak kadar korkak.. Saplanmışsın kalbime bir kere GÜLÜM hep öyle kalsın nolur bırak.. Özlem: Seni görmediğim her an. Hüznüm: Gönlümü acıtan unutulma korkusu. Sevgi: Tüm ruhumda hissettiğim SEN. Sen ise: Hayallerim, Hüznüm ve en güzel Duygularımsın.. Gündüz hayalimde gece düşümdesin. Aldığım her nefeste sensin içimi serinleten. Sana öyle hasterim ki Seviyorum seni, yüreğim parçalanırcasına... Ağladığın zaman beni ara, seni güldüremeyebilirim ama seninle ağlarım.. Güneşin hakimiyetini kaybettiği şu saatlerde aydınlığı sağlayan onlarca yıldızın arasından sana sesleniyorum seni seviyorum. Seviyorum your eyes, çünkü onlar very nice, ne olur birkerecik look at me, sonra don’t forget me, kalbim tik tak for you, because I LOVE YOU. Bu mesajı aldıysan bana hayransın, silersen beni seviyosun, silmezsen bensiz yapamıyosun, cevap verirsen beni istiyosun, vermezsen bana aşıksın. E simdi ne yapacaksın? Sen benim canımsın, ama kimse duymasın, hani olurya, ölüm kıskanır. Seni çok ama çok sevdiğimi kimseye söyleme hani olurya, mecnun kıskanır. Gülmek için mutlu olmayı bekleme, belki mutluluk gülüşünde saklıdır, sakın ağlayım deme, belki bir yerlerde, senin bir gülüşün için yaşayan vardır... Ay yıldızlara mutluluk fısıldarken gökyüzü sevincini yeryüzüyle paylaşırken ben sana bir parça mutluluk yolluyorum içindeki umut çiçekleri hiç solmasın diye. Şu dinmeyen arzuya karşı koysa da dağlar, ümitsizce gözlerim sanma ki her dem ağlar; varsında hasret ile geçiversin seneler, bizi ayıran yollar bir gün yeniden bağlar. Gün gelir puslu bir dünya aydınlık bir yasama gebe kalır, yeter ki umutların hiç bitmesin. Kalbin hangi mutluluk ve sevgi için çarpıyorsa yasam sana onu versin. Tatlı Biri Vardı Sevilmeye Değer, Güzel Biri Vardı Görülmeye Değer, İyi Dostlar Vardı Özlenmeye Değer, Ama Biri Var ki Can Vermeye Değer, Mesajımı Okuyorsa Eğer... Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. Birlikte yaşayabileceğin biriyle değil; onsuz yaşayamayacağın biriyle ol, gelip boşluk dolduranlardan değil, gittiğinde yeri dolmayanlardan olsun. 1. İnsanlara beklediklerinden fazlasını ver ve bu işi yaparken kibar ol. 2. En sevdiğin şiiri ezberle. 3. Her duyduğuna inanma, elindekinin hepsini harcama ve istediğin kadar uyuma. 4. "Seni seviyorum" derken inanarak söyle. 5. "Özür dilerim" derken karşındakinin gözünün içine bak. 6. Evlenmeden önce en az altı ay nişanlı kal. 7. İlk görüşte aşka inan. 8. Asla başkalarının hayalleriyle dalga geçme. 9. Derinden ve inançla sev. Kırılabilirsin belki ama başka türlü de hayatını tam yaşayamazsın. 10. Anlaşmazlıklarda dürüstçe savaş. İsim verme. 11. İnsanlar hakkında konuşulanlara inanıp onlar hakkında karar verme. 12. Yavaş konuş ama hızlı düşün. 13. Eğer biri sana cevap vermek istemediğin bir soru sorarsa gülümse ve "neden bilmek istiyorsun?" de. 14. Şunu daima hatırla ki büyük aşk veya büyük yatırım daima büyük risk taşır. 15. Anneni ara. 16. Biri hapşırırsa "çok yaşa" de. 17. Eğer kaybedersen, aklını da kaybetme. 18. Üç "S" yi unutma: Saygı - kendine, Saygı - başkalarına,Sorumluluk - tüm hareketlerin için. 19. Küçük bir tartışmanın tüm dostluğu mahvetmesine izin verme. 20. Eğer hata yaptığını fark edersen, hemen onu düzeltmeye bak, bile bile devam etme. 21. Telefonda konuşurken gülümse. Karşındaki sesinden gülümseyişini duyacaktır. 22. Konuşmayı sevdiğin biriyle evlen. Yaşın ilerledikçe sohbet her şeyden fazla önem kazanacaktır. 23. Biraz yalnız kalmaya özen göster. 24. Yeniliklere açık ol ama ille de değişmeye çalışma. 25. Şunu bil ki sessiz kalmak bazen de en iyi cevaptır. 26. Daha fazla kitap oku, daha az TV seyret. 27. Güzel, şerefli bir hayat yaşa. Yaşlanıp geri baktığında ikinci bir defa tadını çıkarırsın. 28. Tanrıya güven - ama arabanı kilitle. 29. Yuvanda sıcak bir ortam yaratmak için elinden geleni yap. 30. Sevdiklerinde tartışırken, o anı önemse, geçmişi kurcalama. 31. Satır aralarını da oku. 32. Bilgilerini paylaş. Bu aynı zamanda ölümsüz olmanın bir başka yoludur. 33. Dünyaya iyi davran. 34. Dua et. Büyük güç verir. Düşün. Daha da büyük güç verir. 35. Uçarken asla ara verme. 36. İşini iyi yap. 37. Öperken gözlerini kapamayan sevgiliye güvenme. 38. Yılda bir defa, daha önce gitmediğin bir yere git. 39. Eğer çok paran olursa, başkalarına yardım et. Paranın en zevkli tarafını kaçırma. 40. Bazen istediğin bir şeyin olmaması senin için bir şanstır. 41. Önce kuralları öğren, düşün, karar ver ve bazılarını boz. 42. En iyi ilişkin, birbirinize olan sevginiz, birbirinize ihtiyacınızdan fazla olduğu zaman olacaktır. 43. Başarının gerçek olup olmadığını anlamak için karşılığında neler verdiğine bak. 44. Şunu bil ki karakterin senin kaderindir. 45. Sınırsızca sev, sınırsızca yemek yap 46. Kişiliğini ve Kimliğini hiçbir değerle değiştirme 47. Gülmek için mutluluğu bekleme, sonra tebessüm bile edemezsin 48. Sevgi için kollarını kapalı tutma, sonra kendinden başka tutacak şey bulamazsın 49. İçinden ne geliyorsa yap. Bir mürekkep şişesini duvara fırlatıp şekiller çıkarmak bile olsa. 50. Sana Yapılan iyiliği mermere, kötülüğü toza yaz 51. Her gönülde çiçek olacağına bir gönülde buket ol 52. Bilim, ahlaksız bir adamın elinde, kötülük yapmak için güçlü bir silahtır. Fonvizin 53. Neleri bilmediğini bilen çoktur, güçlük, neleri hiçbir zaman bilemeyeceğini bilmektir. Cenap Şehabettin 54. Borç almak dilenmekten pek de üstün bir şey değildir. Lessing 55. Budalalığın sersemliği her zaman zeki kimselere bileytaşı hizmeti görür. Shakespeare 56. Bülbül tavuk sergisinde ödül almamıştır. Walter Raleigh 57. Büyüğün tespit ettiği yanlış da olsa, doğrudur. Publilius Syrus 58. Cahil sual sormaz. Benjamin Franklin 59. Dünyayı cennet yapamayız ama cehenneme çevirebiliriz. Rasim Mutlu 60. Cesaret hayatı hiçe sayar, vicdanı değil. Schiller 61. Cimrinin gümüşü, kendisi gömülünce topraktan çıkar. Şeyh Sadi 62. Cömertliğin afeti başa kakmadır. Hazret-i Muhammed 63. Ne kadar çok çalışırsan o kadar çok mutlu olursun. Charles Dickens 64. Her konuda gerçeğe ve akla uygun olarak hareket etmeyi ileri süren kişi için bağımsızlık hayattan daha değerlidir. Edmond Goblot 65. İleri gitmek ile bir şeye erişememek aynıdır. Konfiçyüs 66. Başka türlü görünmeye alışacak yerde olduğumuz gibi görünmekten kaçınmasak daha karlı çıkardık. La Rochefoucauld 67. Sarnıç saklar, çeşme taşırır. William Blake 68. Vur ama dinle! Themistokles 69. Vermede nasıl bir üstün olma niteliği varsa, almada da bir boyun eğme niteliği vardır. Montaigne 70. İster kişiliğiyle olsun, ister bilgisiyle, bana birşeyler verebilen herkesi severim. Benim tüm nefretim gevezeleredir. Christian Morgenstern 71. Aktör bir dramı bir elbise gibi alır, giyinir, sonra buruşturup atarak bir başkasını alır. Ama bu attığı elbise ondan daha fazla yaşar. Alfred de Vigny 72. Alınteriyle ıslanan toprak kurumaz. İbrahim Olcaytu 73. Ne kadar büyük değerde olursa olsun, insanların kendiliklerinden boyun eğmek isteyecekleri bir kimseye bugüne dek rastlanmamıştır. Machiavelli 74. Haz, mutlu bir yaşamın başı ve sonudur. Epikuros 75. İhtiyat, gençlikte lazım ama insan ihtiyarlıkta malik oluyor. Ali Bey 76. Lütuf çoğalırsa değeri azalır. Pluton 77. Dünyadaki aptalların sayısı, akıllılardan fazladır. Geoffrey Chaucer 78. Arının evini yıkan, balın tatlılığıdır. Genceli Nizami 79. Her şeyin tazesi, yalnız arkadaşın bayatı meşhurdur. Mektupçu Agah 80. En yüksek mutluluğa erenler bile, başka arzular peşinde deli gibi koşarlar. Goethe 81. En iyi asker, çarpışmaktan çok yürümesini bilen askerdir. Napoleon Bonaparte 82. Bir post üzre iki aslan oturmaz. Refiki 83. Milyoner kasasını, hırsız mahzenini, feylesof kitabını ve aşık kalbini aynı heyecan ve korkuyla açarlar. Cemil Sena Ongun 84. Aşk, aşıklara şarabın sarhoşlara yaptığı etkiyi yapar. Lessage 85. Atın dört ayağı vardır ama gene de tökezler. Puşkin 86. Cehennem dediğin yerde dal, odun yoktur. Herkes ateşini kendi ***ürür. PirSultan Abdal 87. Her ferdi, hatta her cemiyeti hoşlandığı yem ile avlarlar. Hüseyin Rahmi Gürpınar 88. Aynaya değil, aynadan görünene bak. Rasim Mutlu 89. İnsanların birbirlerini tanımaları için en iyi zaman ayrılmalarına yakın zamandır. Dostoyevski 90. Bir baba, yüz evlada bakar da yüz evlat bir babaya bakamaz. Gabriele D'annunzio 91. Büyüye de, şeytana da başvursan, hiçbir varlığı bahtından ayıramazsın. La Fontaine 92. Balın varsa, sineğin bol olur. Cervantes 93. Balık, balıkçıyı sevebilir mi? Martialis 94. Dünyada barışı sağlamak isterseniz, politikacıları öldürün yeter, halklar anlaşır. Bernard Shaw 95. Başarının koşulları: Bilmek, istemek, cüret etmek ve susmak. Axel Munthe 96. Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir. Honore De Balzac 97. Bencillik insanlığın en büyük lanetidir. W. E. Gladstone 98. Bilge kişi, her şeye şaşan kişidir. Andre Gide 99. Çin'de bile olsa bilgiyi arayın, gidin, elde edin. Muhammed Mustafa (s.a.v) 100. Günahtan kaçınmayan bilgin, meşale tutan bir kördür. Doğru yolu gösterir, kendisi görmez. Şeyh Sadi 101. Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. Mustafa Kemal Atatürk 102. Küçük çocuğu olan, onun hatırı için çocuklaşsın. Hazret-i Muhammed 103. Vazoyla saksının farkını sen söyleme, çiçeklerden sor. Arif Nihad Asya 104. Güzele ne yakışmaz? Çiçekbozuğu bile... Halbuki çirkine çiçek bile yakışmaz. Refik Halit Karay 105. Çoban koyunu arar, koyun çobanı aramaz. William Shakespeare 106. Dağlar nice yüksek ise, yol anın üstünden geçer. Yunus Emre 107. Dalgaların çokluğu deryayı çoğaltmaz. Fahrüddin-i Iraki 108. Çalanı olmayınca en iyi davulun sesi bile çıkmaz. Carl Zuckmayer 109. Define ile yılan, gülle diken, sevinçle gam bir aradadır. Şeyh Sadi 110. Dünya böyledir işte, herkes kendi değirmenine su çekmeye bakar. Giovanni Verga 111. Dehanın ne memleketi, ne asrı olur, her yer onun, her zaman onundur. Cenap Şehabettin 112. Delilik gençliğin dostu, akıllılık yaşlılığın süsüdür. Aleksis Kivi 113. Denizi öv ama kıyıda dur. George Herbert 114. Herkesin kendine göre bir takım derdleri vardır, ama bu kimin de gramladır, kimin de kiloyla. Cervantes 115. Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur. Hazret-i Ali 116. Bir devlet, yaşayan ve kendine karşı çıkanı ne kadar koruyabilirse o kadar güçlüdür. Paul Valery 117. Herkes bir şeyden hoşlanmaz ki. Kimi gider dikeni koparır, kimi gülü. Seneca 118. İnsanoğluna konuşmayı öğrenebilmesi için iki yıl, dilini tutmasını öğrenebilmesi için altmış yıl gereklidir. Resul Hamzatov 119. Dilenciye ekmek verme, ona ekmek yapmasını öğret. Rasim Mutlu 120. İnsanlar için mutluluk umudu ancak doğrulukta vardır. Euripides 121. Daima iki dosttan biri, diğerinin kölesidir. Lermontov 122. Dostluğun kolları birbirimizi dünyanın bir ucundan bir ucuna kucaklayabilecek kadar uzundur. Montaigne 123. Aşılmaz bir duvarın önünde yaşamak köpekçe yaşamaktır. Albert Camus 124. Bir insan duygularını anlatmaktan korktuğu zaman, gereğinden çok açıklığın sözü olur mu? Yuam Hung-Dao 125. Dünya, bütün ileri hareketleri huzursuz kimselere borçludur. Nathaniel Hawthorne 126. En mutlu rüyadan daha mutludur uyanmak. G. Bernard Shaw 127. "Günün birinde hepimiz sonsuza dek susacağız. Onun için sevdiklerinize şimdi 'Seni seviyorum,' demekten çekinmeyin. George Eliot 128. Rüya, gecenin akvaryumudur. Victor Hugo 129. Bir kimsenin düşmanının düşmanı olması, onu dost edinmeye kafi sebep değildir. Arif Nihat Asya 130. Aşağıda olan kimse düşmekten korkmaz. Aristoteles 131. Her zaman insan bir türlü düşünür, talih bir türlü. Publilius Syrus 132. Veren el, alan elden yücedir. Hz. Muhammed 133. İnsan, sırtına giydiği üniformanın adamı olur. Napoleon 134. Fakirliğe büründü mü fazileti kim arar, kim sorar. Schiller 135. Erkek olmadığıma memnunum, yoksa bir kadınla evlenmek zorunda kalacaktım. Madame de Stael 136. Ev, içine kralın bile giremeyeceği bir kaledir. Emerson 137. Bir kadın tekrar evlenirse bu ilk kocasından nefret ettiği içindir. Bir erkek tekrar evlenirse bu da ilk karısına taptığı içindir. Oscar Wilde 138. Bir öksürük, bir de yoksulluk gizli tutulamaz. Mikszath 139. Felaket gibi hoca az bulunur. Abdülhak Hamid Tarhan 140. Boş vakit, felsefenin annesidir. Thomas Hobbes 141. Fırsat, nazlı, cilveli bir kadın gibidir. Bir kez kapıyı kapalı bulursa, bir daha gelmez. Grillparzer 142. Fırtınalar, insanın denizi sevmesine engel olamaz. Andre Maurois 143. Köhne fikirler, paslanmış çivilere benzer, söküp atmak çok güçtür. Cenap Şehabettin 144. Gece, düşüncenin anasıdır. John Florio 145. Gençlik çok dayanmayan bir kumaştır. William Shakespeare 146. Gerçek, bir taş kadar sert, bir gül kadar yumuşaktır. Gandhi 147. Gölge, doğuşunu ışığa borçludur. John Gay 148. Gönlümüz bize daima aklımızdan daha yakındır. Goethe 149. Görmek bile nisbidir. Kaşınan yeri parmak, gözden iyi görür. Kemal Tahir 150. Genellikle bütün büyük yanlışların altında gurur yatar. Ruskin 151. Ya kırmızı gülden ayrı yaşamalı ya da dikenin acılarını hoş görmeli. Şeyh Sadi 152. Çok gülenin heybeti azalır. Hz. Ömer Akıl yanardağının lavları... 153. Bugünümüz mutlulukla geçmedikçe yarın diye bir şey yoktur. Sophokles 154. Ateş dumansız, delikanlı günahsız olmaz. Kaşgarlı Mahmut 155. Gündüz kandilini hazırlamayan, gece karanlığa razı demektir. Cenap ahabettin 156. Balmumundan kanatlara sahip olduğunuz sürece güneşten uzaklaşınız. Epiktetos 157. Güzel, yalanın çocuğudur. Ahmet Haşim 158. Kötü haberler kırlangıç kanatlıdırlar, iyi haberler koltuk değnekli. Massinger 159. Vazife mukabili olmayan hak mevcut değildir. M. K. Atatürk 160. Masumu ezen hakim, kendini mahkum eder. Publilius Syrus 161. Cezaların en korkuncu, insanın haksız olduğunu anlamasıdır. Walter Winchell 162. Halk, şımarık, nankör ve zalim bir efendidir. George Sand 163. Ateş, nasıl odunu yer yutarsa, haset de iyilikleri yer yakar ve mahveder. Hz. Muhammed 164. Bir hastayı tedavi eden doktordur, kurtaran hastabakıcı. Victor Hugo 165. Hastalıklar, kötü zevklerin ücretidir. Thomas Fuller 166. İlk hata saflığın, fakat sonrakiler suçun ürünleridir. Oliver Goldsmith 167. İnsan tek başına hayal eder, tek başına acı çeker, tek başına ölür. Henry Frederic Amiel 168. Hayat! Kırık bir testiden sızan su. Bhartrihari 169. Evcil hayvanların en vahşisi dalkavuklardır. Pittacus 170. Devlet hazinesi, yoksulların lokmasıdır, şeytanların kardeşlerine yemlik değil. Şeyh Sadi 171. Hırs deyip geçmeyin, bu dünyada büyük olarak ne yapılırsa onun sayesinde yapılır. Anatole France 172. Hırsızlığın çirkinliği, çalınan şeye göre değişmez ki, ha altın çalmışsın, ha bir iğne. 173. Hiddet ekilen yerden pişmanlık biçilir. Alessandro Manzoni 174. Cumhuriyetler lüks, saltanat idareleri ise fakirlik yüzünden yıkılırlar. Montesquieu 175. Hiç bir şey insan hayal gücü kadar özgür değildir. David Hume 176. Özgürlükleri üretmek yetmez, paylaşmak gerekir. Elbert Hubbard 177. Istıraptan korkmamanın tek ilacı ıstıraptır. Bu ateşi o ateş söndürür. Peyami Safa 178. Önce karnını doyur, sonra ibadet et. Hazret-i Muhammed 179. Bazı kimseler içkiye dokunmazlar ama içki onlara hemen dokunur. Tennesse Williams 180. İftira olduktan sonra, söylenecek söz mü bulunmaz, erdem bile iftiranın ekmeğine yağ sürer. Lesage 181. Baskı, ihtilalin tohumudur. Daniel Webster 182. Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan insanlara nasıl boyunduruk vurulabilir? J. J. Rousseau 183. Yorgunluk kadar sağlıklı ve belki de yorgunluk kadar etkili uyku ilacı hemen hemen yok gibidir. Henry Fielding 184. Erkeklerin iltifatlarının altında daima müphem bir elde etme arzusu gizlidir. Paul Geraldy 185. Bir insanı inancından ötürü diri diri yakmak, bu inanca büyük önem atfetmektir. Montaigne 186. İnandırma yolunda genellikle söz, altından daha değerlidir. Demokritos 187. İnci ele geçtikten sonra, denize ne hacet? Hafız Şirazi 188. İnsanlar parlayanı karartmaktan, yükseleni yere serip toza bulamaktan hoşlanırlar. Schiller 189. İradene hakim ol, fakat vicdanına esir ol. Aristoteles 190. Kötü işler, üstlerini bütün dünya örtse, yine kendilerini belli ederler. Shakespeare 191. Ne dostuna iyi, ne düşmanına kötü de. Pittacus 192. İyilikler iade edilebilme sınırı içinde kaldıkça hoşa gider, bu sınırı aşınca şükranın yerini nefret alır. Pascal 193. İnsanda arzu ile birlikte saygı uyandırmayan kadın ne zavallıdır. Kisfaludy 194. Yazık kahramanlara gerek duyan ülkeye. Brecht 195. Kalp söze başlayınca, akıl sağır olur. Cenap Şehabettin 196. Yeryüzünde bütün ıstıraplar, aza kanaat etmemekten doğar. Firdevsi 197. Dünya karşılaştığın fırtınalarla değil gemiyi limana getirip getirmediğinle ilgilenir. William Mc. Fee 198. Evrenin tüm karanlığı, tek bir mum ışığını bile köreltemez. (Bilinmiyor) 199. Kadın yalnız gözle seçilmez. Onu, gözünden çok kulağınla seç. Thomas Fuller 200. Ne karınca zayıf olmakla aç kalır, ne de arslan pençesinin ve kuvvetinin zoruyla karın doyurur. Şeyh Sadi 201. Kader bize haberci göndermez. Oscar Wilde 202. Kedi, sevgilisinde muhakkak tırnak izi bırakır. Mortherlant 203. Muhabbet gönül humması demektir. Abdülhak Hamid Tarhan 204. Yüksek makamlar yüksek tepeler gibidir, koşarak çıkanlar nefes darlığı hisseder. Cenap Şehabettin 205. Az malın hesabı daha azdır. Hazret-i Muhammed 206. Menfaat her türlü dili konuşur, her kılığa girer, hatta menfaatlere karşı kayıtsız biri gibi görünmesini de bilir. La Rochefoucauld 207. Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu. Köroğlu 208. Kışın sıcakta oturmak isteyenler, yazın terlemek zorundadır. Jacobsen 209. Gah giderim medreseye ders okurum Hak için, gah giderim meyhaneye dem çekerim kime ne? Kul Nesimi 210. En olgun meyva, en başta düşer. William Shakespeare 211. Her önemsiz şey çok küçümsenirse, öcünü alır. Lessing 212. 1001 meziyeti de olsa, insanlara kötü yanlarından bakarlar. Moliere 213. İnsan sefalete düşmeye görsün, vicdanla namusun sesi, aç mideden gelen feryatlar yanında zayıf kalır. Diderot 214. Ulus, kabusları için de, sınırları için olduğu gibi dövüşmelidir. Herakleitos 215. Minnet duyanın hıncı, susan bir canavardır. Talat Sait Halman 216. Son gününü görmeden, hiç kimse mutluluğa ermiş demeyin. Sophokles 217. Bütün mutsuzluklar yokluktan değil, çokluktan ileri gelir. Tolstoy 218. Korku ve azap hariç, her his müzikte teselli bulabilir. George Eliot 219. Namussuz kişilerin ortasında tam anlamıyla namuslu olmak isteyen bir adam, er geç mahvolmaktan kurtulamaz. Machiavelli 220. Her şeyde bir kötülük görmeyi en çok nankörler öğretir. Publilius Syrus 221. Bazı kimseler birbirinden nefret etmeden başkasını sevemezler. Victor Hugo 222. İnsan nefsini feda etmekle insan olur. Somerset Maugham 223. Acının fazlası güldürür, neşenin fazlası ağlatır. William Blake 224. Okumak geçen yüzyılların en namuslu adamlarıyla yapılan bir sohbettir. Descartes 225. Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Mevlana Celaleddin-i Rumi 226. Ağılda oğlak doğuna, derede otu biter. Kaşgarlı Mahmud 227. Mezarlık ölülerin, toprağa karışmadan önce adlarını, kimliklerini toprak üstünde bıraktıkları yerdir. Paul Valery 228. Öfkenin ateşi önce sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmana ya varır ya varmaz. Şeyh Sadi 229. En cömertçe bağışlanan şey, öğüttür. La Rochefoucauld 230. Dünyaya geldiğimiz gün bir yandan yaşamaya, bir yandan ölmeye başlarız. Montaigne 231. Ömür, temmuz güneşi karşısında kardır. Şeyh Sadi 232. Yaptığını öven, yaptığını yıkar. William Shakespeare 233. Son ağaç yıkılıp, son nehir kirletilip, son balık da tutulduktan sonra, paranın yenmediğini anlayacaksınız. Kızılderili atasözü 234. Utanılası eylemlerinden pişmanlık duymak, yaşamını kurtarmaktır. Demokritos 235. İnsanın kendi vatanı için yalan söylemesi bir vatanseverlik sanatıdır. Buna diplomasi denilir. Ambrose Bierce 236. İnsanın en rahat göründüğü zaman, belki de rol yaptığı andır. Oscar Wilde 237. Ruhu öldürmek, cismi öldürmekten daha büyük bir cinayettir. Gerhart Hauptmann 238. Bir saçı okşamaz, bir alnı serinletmez, bir yelkeni şişirmez, bir eteği havalandırmazsın. Neyleyim senin gibi rüzgarı. Arif Nihad AsyaSabır acıdır, ama meyvası tatlıdır. J. J. Rousseau 239. Kelle kesildikten sonra saçların ardından ağlanır mı? Dostoyevski 240. Sağlık hiç kimsenin kesin olarak güvenemeyeceği tek nimettir. Bertrand Russell 241. Hiçbir şey istemeyen, hiçbir şey ummayan ve hiçbir şeyden korkmayan sanatçı olamaz. Çehov 242. Sarhoşluk kusur yaratmaz, kusurları göz önüne çıkarır. Seneca 243. Savaşta, dövüşenlerden çok kaçanlar ölür. Selma Lagerlöf 244. Büyük servetler bazan insanları yalnızlaştırır. Tennesse Williams 245. Kızların sevdası, sepete konmuş su gibidir, akar gider. Enrique Larreta 246. Sevgi ne kadar büyükse kederi de o kadar büyük olacaktır. Spinoza 247. Acı, çabuk unutulur, sevinç ise ebedidir. Schiller 248. Kimseyi sevmemek, kimse tarafından sevilmemektir. Demokritos 249. Sıkıntınızın sırrı sizin elinizde değil, başkalarının elindedir. H. de Balzac 250. Üç kişi bir sırrı saklayabilir, eğer ikisi ölmüşse. Benjamin Franklin 251. Bir günlük sinek için akşam ölüm, uzun bir ömürdür. Yuan Hung-Dao 252. Susmak huyların efendisidir. Hazret-i Muhammed 253. Hasmın sitemini anlamamak, hasma sitemdir. Nef'i 254. Servet, ihtişamla bezenmiş bir sofra, kanaat ise yeter bir sofra çıkartır. Demokritos 255. Cahil soru sormaz. Benjamin Franklin 256. İnsanın gerçek soyluluğu erdemden gelir, doğuştan değil. Epiktetos 257. Az söz erin yüküdür, çok söz hayvan yüküdür. Yunus Emre 258. Akan sulardan ibret al, yüzünü yerlere sürüyüp gider. (Şah İsmail) 259. Suçlunun beraat ettirildiği yerde, hakim hüküm giyer. Publilius Syrus 260. Şarap mideye bir kere inince, artık lafı o söyler. Alessandro Manzoni 261. Şeref ve erdem ruhun süsüdür. Bunlar olmasa, beden asla güzel gözükmez. Cervantes 262. Şeytanın iki adı vardır. Biri şeytan öbürü yalan. Victor Hugo 263. Güzel de olsa şiir yazmakla tencere kaynamaz. Martial Piechaud 264. Eşeği mektep müdürü yapan dershanelerin ahıra döndüğünden şikayet etmemelidir. Cenap Şehabettin 265. Şöhret, ancak küçücük dozlarla alındığında faydalı bir zehirdir. H. de Balzac 266. Şüphe, mutluluğun olduğu kadar erdemin de düşmanıdır. Samuel Johnson 267. Doğa sustuğu zaman insan konuşur. J. J. Rousseau 268. Tahtın ayakları, saban, kürek, örs ve dikiş makinasıdır. Emerson 269. İnsanın iyisi, talihin kötüsünde belli olur. Shakespeare 270. Talihsizlik talihin ne olduğunu öğretir. Thomas Fuller 271. İnsanlar böyledir: Bir şey beklemedikleri kimseleri tanımazlar pek. Plautus 272. Büyük adamlar tarihi, tarih de büyük adamların yaptıklarını süslemiştir. La Bruyere 273. Pirincinde siyah taştan korkma, beyaz taştan kork. Arif Nihad Asya 274. Kara tavuğun da yumurtası ak olur. Paul Heyse 275. Tecrübe, öğretmenlerin en iyisidir. Yalnız okul masrafı ağırdır. Thomas Carlyle 276. Hiç yanılmamış olan büyük bir tehlike karşısındadır. Paul Valer Akıl Pırlantalarının Işıltıları... 277. Tembellik, özgür adamı tutsak eder. Firdevsi 278. Terazide güzel huydan daha ağır gelen hiçbir şey yoktur. Hazret-i Muhammed 279. İnsanın eğitimi doğuşuyla başlar, insan konuşmadan, anlamadan önce eğitilir. J. J. Rousseau 280. Hayat, bir tabur vukuattır, kumandanı tesadüf. Cenap Şehabettin 281. Ticaret bazı pınarlar gibidir. Yollarını değiştirmeye kalkarsanız kururlar. Fenelon 282. Sehpanın kurulduğu toprak çorak kalır. Victor Hugo 283. Tutku, insanın kendine güvenmesinden doğar. George Sand 284. Eğitilmiş insanların umutları, bilgisizlerin zenginliğinden daha değerlidir. Demokritos 285. Başkaları için kendinizi unutun, o zaman sizi de hatırlayacaklardır. Dostoyevski 286. Utanç yoksullarda, pervasızlık zenginlerde bulunur. Hesiodos 287. Öyle kolay bir sanat değildir uyumak. Onun uğruna bütün gün uyanık durmak gerekir. Nietzsche 288. İnsan üzüntülerini anlatarak başkalarını memnun etmemeli. Emile Zola 289. Vazife, insanın başkalarından beklediği şeydir, kendi yapacağı şey değil. Oscar Wilde |
|
|
|
GalataSaray Forması İçin Aşağıdaki Kodları Kullanın Kod: ·$4,1·#//·$1,4·# ·$4,8 ·$8,4·# ·$4,1\\·0 TRABZONSPOR FORMASI İÇİN Kod: ·$11,5·#//·$5,11·# ·$11,5 ·$5,11·# ·$11,5\\·0 Beşiktaş Forması İçin Aşağıdaki Kodları Kullanın Kod: ·$0,1·#//·$,0·# ·$,1 ·$,0·# ·$,1\\·0 FenerbahçeForması İçin Aşağıdaki Kodları Kullanın Kod: ·$8,2·#//·$2,8·# ·$8,2 ·$8,8·# ·$8,2\\·0 |
|
|
|
*Beyazın kaderi kirlenmek, siyahın kaderi suçlanmaktır. *Dünya bir gündür, o da bugündür! *Sen, sen ol! Asla biz olma. *Sakın 30 yıl hukukun olmayan birine, sakın deme! *Azdan az, çoktan çok gider. *sadece şahlar hamleleri önceden sezer. *hayat, ölümle kumar oynama sanatıdır *özgürlük, sonu meçhul bir firardır. *Bir yerde küçük insanların büyük gölgeleri oluşuyorsa orada güneş batıyor demektir. *Eğer birisi seni aldatmışsa bu onun suçudur. Eğer o kişi seni pek çok kere aldatmışsa bu senin suçundur. *Asla birilerinin umudunu kırma, belkide sahip oldukları tek şey o'dur. *bela, kişinin sevdiklerinden gelir. *HERGÜN SENİ DÜŞÜNMEK VE YOKLUGUNU FARKETMEK NASIL ACI VERİYOR BANA BİLİRMİSİN..BİR GÜN SENDE SEVERMİSİN SENİ SEVMEK İSTİYORUM KALBİM DURANA KADAR PEŞİNDEN KOŞMAK İSTİYORUM DİZLERİM ÇÜRÜYENE KADAR SENİNLE KONUŞMAK İSTİYORUM DİLİM TUTULANA KADAR SENİ ÖPMEK İSTİYORUM DUDAKLARIM KURUYANA KADAR SENİNLE ÇIKMAK İSTİYORUM SONSUZA KADAR CAVEBINI BEKLİYORUM ÖLENE KADAR SEN VARYA SEVGİLİM. AVRUPA KADAR MODERN. *AMERİKA KADAR GÜZEL. AFRİKA KADAR SICAKSIN. NE VARKİ SEVGİLİM . ANTARTİKA KADAR UZAKSIN.. *Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur... *Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir. *Belki dünya için önemli olmayabilirsin ama,Biri için dünyalar kadar önemlisin *Bir yağmur damlası seni seviyorum anlamı taşısaydı ve sen bana seni ne kadar sevdiğimi soracak olsaydın, inan ki birtanem her gün yağmur yağardı. *İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu, hepsi gökteydi. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim *Hani gözler vardır sözleri anlatır, hani sözler vardır gözleri anlatır, bir de aşk vardır seni anlatır... *Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz, her şey olur da şu kalbim, bir tek sensiz olamaz. *Seni her düşündüğümde kalbime bir yıldız çiziyorum. Benim şimdi kaç yıldızım var biliyor musun? Benim artık bir gökyüzüm var.. İnsanlar tanıdım yıldızlar gibiydi, hepsi parlıyordu, hepsi gökteydi. Ama ben seni, güneşi seçtim, bir güneş için bin yıldızdan vazgeçtim *Ağzımdan çıkacak söz olsan konuşmam, gözümden akacak yaş olsan ağlamam, kalbime hapsettim seni hiçbir yere bırakmam! *Güneşin doğduğu da bir gerçek batdığı da... Kalbimin atdığı da bir gerçek, günün bitdiği de... Ne çıkar tüm gerçekleri saysak tek tek. Seni seviyorum, işte o en büyük gerçek... *Seni yıldızlara benzetiyorum onlar kadar uzak onlar kadar erişilmezsin ama bir farkın var onlar bin tane sen bir tanesin. *seni günde bir kez düşünüyorum o da benim 24 saatimi alıyoo *Eğer geceler uzun geliyorsa, sevgilin arayıp sormuyorsa, bir gün düşlerinde kavuşacağının yeminini vermişsen gönülden, işte o zaman sen deliler gibi seviyorsun arkadaş... *Martının denizi sevdiği kadar sevebilir misin ? Toprağın suyu sevdiği kadar sevebilir misin ? Leyla`nın Mecnun`u sevdiği kadar sevebilir misin? Hadi bırak butun bunlarıda, Benim seni sevdiğim kadar sen de beni sevebilir misin ? *Hayati gözyaslarinla ödüllendirecegine gülücüklerinle cezalandir.... *Dumanımda oyoktu sigarayı bıraktım kadehimde oyoktu içkiyi bıraktım rüyalarımda oyoktu uyumayı bıraktım baktımki onsuz olmuyor yaşamayıbıraktım *Seni ne kadar sevdiğimi öğrenmek istersen vur kır kalbimi kalbimden akan kan yazacaktır ismini o zaman anlarsın sana olan sevgimi.. *Hepsi Gidici Sen Kalıcı , Hepsi Anlık Sen Hayat Boyu , Hepsi ÇocukçA Sen GerçEkçE , Hepsi Öylesine Sen Ölesiye.. *Küçüktüm, adam olmadı dediler, adam oldum, sevmedi dediler, sevdim, uğruna ölmedi dediler, Öldüm, iş işten geçti, dediler... *Yalnızım, yalnızlığım beni dinlemekte, yalanda olsa ne varki bu şarkıyı söylemekte, yalanda olsa içimden bir bulut akıp geçiyor, yalanda olsa MUTLUYUM bu bana YeTeR *Bazen anlatmak zor geldi korktum, bazen cesurdum sen yoktun, ve artık bir karar aldım söylüyorum. Seni Çok ama Çok Seviyorum. *Sana Ne Demeliyim Bilmiyorum GüneşIm Desem Güneş Batıyor, Hayatım Desem Hayat Kısa, Gülüm Desem Oda Soluyor, Sana Canım Demeliyim Çünkü Bu Can Seninle Yaşıyor.. *Aşkına döksem gözyaşlarımı, elinle bir defa silecek misin? Şu kalbimi sana versem, bir gün gelecek sevecek misin? *Sonbahara İNat AğAç Hala YeşErmekte, Geceye İNat Gün Hala AğArmakta, Ben İSe Kadere İNat Hala Senİ SevmekteyİM. İNat Bu Ya MahşEre Kadar Senİ SeveceğİM! *Bir çerçeve astım odama içi boş önemi yok, neden diye sorma neye baksam seni görüyorum nasıl olsa.. *Düşünüyorum da; düşüncelerin en güzeli senin beni düşünüp düşünmediğini düşünürken, düşünüyor olmanı düşünmek galiba Dünyada bir çok insan var.Kimi mutlu kimi mutsuz, Kimi ağlayıp kimi gülüyor ama güzelliklere ve mutluluğa layık bir insan var o da su an mesajımı okuyor... *Ne Güneşi İstiyorum Karanlığıma Ne De Yıldızları İstiyorum Gece Yarılarında... Çok Değil BirTek Seni İstiyorum Yalnızlığıma!!! *Gecenin sessizliğini dinle içinde beni bulacaksın.. Karanlığa bak yüzümü göreceksin.. Elini kalbine koy, gözlerini kapa ruhumu yolluyorum birazdan ÖPÜLECEKSİN.. *Bu gün bir meyhane keşfettim mezarlığın tam karşısında , Eğer ki bir gün beni ararsan ya meyhanedeyimdir yada tam karşısında... *BuGüNü yaşıyorsam yarının seni bana getireceğine inandığım içindir.... *Kalbim seni unutacak kadar adi ise ellerim onu parcalayacak kadal asildir. *Bir sevgi diledim gözyaşı buldum. Bir dost diledim sırtımdan vuruldum. Derdime derman diledim derdimin tiryakisi oldum. Bilki gerçek sevgiyi ben sende buldum! *Seven unutmaz unutansa sevmemistir eğer sevipte unutmusa sevmesini bilmemistir. Kül olmuş ateş yanar mı? Buz tutmuş su akar mı? Bu gözler seni sevdi başkasına bakar mı? Sevgini taşımak değil hasretini çekmek zor gülmeyi unutmak değil ağlamaya alışmak değil ölmekte değil özleyipte görmemek zor... *Sev ama yürekten olsun, gel ama ebedi olsun, gidersen benide götür, gittigimiz yer kara toprak olsun *Kızlar sevgiyi kalplerine,erkekler ise ceplerine koyar! benim ceplerim dolu sevgini bomboş olan kalbime yazıyorum *Seviyorum seviyorum haykırarak söylüyorum kimselerden korkmuyorum ölümüne seviyorum bigün bana soracaksin ben mi dünya mi diye.Ben dünya diyecegim ve sen küsüp gideceksinama bilmeyeceksinki benim bütün dünyam SENSIN! *gülmek icin mutlu olmayi bekleme, belki mutluluk gülüsünde saklidir. sakin aglayayim deme, kim bilir belki bir yerde senin bir tek gülüsün icin yasayan biri vardir. *Eger Son Nefesimi Vermeden Once Mutlu Olacagini Bilirsem Cehenneme Bile Gulerek Giderim.! *Seni ben değil gözlerim seçti , onlar sevdi onlar beğendi , banane gidersen ONLAR AĞLASIN !!! Zenginbir adam darbir sokaga girmis ayni anda yandan bir filozof gelmis,zengin adam demiski benbir serseri için yoldan çekilmem filozofda demisbençekilirim *Cicekler bahcesinde gecsede ömrüm senin üstüne gül koklamam gülüm seni koklamak olsada ölüm sen buna degersin be gülüm Düşlerim vardıgörmekten korktuğum,hislerim vardı söylemektenkorktuğum,şiirlerim vardı yazmaktan korktuğum,şimdisen varsın kaybetmekten korktuğum *Vücudun otobüs, beynin şöfördür kalbin şöför maaline geçerse aşık oldun demektir. Aşık bir insansan mantığını unut, mantıklı bir insansan aşkı unut. Hem aşık hem mantıklıysan kıskanırım seni ben. *Sen seni seveni göremeyecek kadar körsen seni sevende seni sevdiğini söylemeyecek kadar gururludur. *Gidene kal demeyeceksin.gidene kal demek zavallılar****alana git demek terbiyesizlere.dönmeyene dön demek acizlere yakışır... *Sadece çocuklar ağlar ve sadece Allah affeder eğer bir gün gidersen çocuk değilim ağlamam Allah değilim affetmem. *Polis bi gün 3 arkadaşın evine baskın düzenlemiş.Sizi uluslararası kaçakçılıktan tutukluyorum demiş.Adamlarda ;"Abi biz Fenerbahçeliyiz uluslararası ne işimiz olabilirki?"demiş. *GözLerin daLarSa ßiLki dü$ündüm Seni, kuLagIn CInLarSa ßiLki aNdIm Seni, GeCe UyanIrsan ßiLki ReSMiNi Öptüm, GözLeriNden Ya$ damLaRSa ßiLki SenSiz ÖLdüM.. *DUNYADA UC SEYI SEVDIM. SENI, KALBIMI VE UMIT ETMEYI. SENI SEVDIM SENSIN DIYE, KALBIMI SEVDIM SENI SEVDI DIYE, UMIT ETMEYI SEVDIM BELKI SEVERSIN DIYE *seni denizdeki canlılara anlattım. benin canım sevgilim balıkları bile aglattın... |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
| LinkBack |
LinkBack URL |
About LinkBacks |
| Bookmark & Share |
Digg this Thread! |
Add Thread to del.icio.us |
Bookmark in Technorati |