Netindir

Net-İndir

Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu

İki yeni üniversite daha kurulacak

Üniversiteler icinde İki yeni üniversite daha kurulacak konusu , İki yeni üniversite daha kurulacak Gaziantep ve İzmir'de iki yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM'ne sunuldu. Gazikent Üniversitesi, iktisadi ve idari bilimler, hukuk, mühendislik-mimarlık fakülteleri,yabancı diller, sağlık bilimleri, ...

Geri git   Netindir >
..:: Eğitim & Kültür & Güncel Köşe ::..
> Eğitim Köşesi > Üniversiteler

Anlık İletiler Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 06-15-2008
2.Admin

Yeni İki yeni üniversite daha kurulacak

İki yeni üniversite daha kurulacak

Gaziantep ve İzmir'de iki yeni vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM'ne sunuldu.

Gazikent Üniversitesi, iktisadi ve idari bilimler, hukuk, mühendislik-mimarlık fakülteleri,yabancı diller, sağlık bilimleri, turizm ve otelcilik meslek yüksekokulları ile sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitüsünden oluşacak.

İzmir'de Sipahi Eğitim, Sağlık ve
Spor Vakfı tarafından kurulacak Gediz Üniversitesi ise hukuk,iktisadi ve idari bilimler, mühendislik fakülteleri ile sosyal bilimler ve fen bilimleri enstitüleri çerçevesinde eğitim verecek.

Gerekçede, ''vakıf üniversitesinin kurulması hem vakıf üniversitelerinin
ülke genelinde yaygınlaşmasına hem de ülkemiz yüksek öğretimine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir'' denildi.

KAYNAK:http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=381048