Netindir

Net-indir

Güncel Oyun Program Resim Msn Forumu

Windows Vista'yı Hızlandırma

Windows Vista icinde Windows Vista'yı Hızlandırma konusu , Windows Vista'yı Hızlandırıyoruz (Bölüm 1) Normalde 1 GB bellek kullanıyorum.Uyguladığım işlemlerin etkisini farkedebilmek için bellek miktarımı 512 MB'a indirdim.Aşağıdaki resim'de Vista'nın 512 MB'lık belleğin ne kadarını kullandığını görebilirsiniz.Resim kendi sistemimden ...

Geri git   Netindir > ..:: Bilgisayar Program İnternet Arşivi ::.. > Bilgisayar ve İnternet > Windows Vista

Forum Kuralları Bize Ulaşın İletiler Kayıt ol Yardım Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)  
Alt 02-08-2008
Far-Cry & Crysis
Smile Windows Vista'yı Hızlandırma

Windows Vista'yı Hızlandırıyoruz (Bölüm 1)

Normalde 1 GB bellek kullanıyorum.Uyguladığım işlemlerin etkisini farkedebilmek için bellek miktarımı 512 MB'a indirdim.Aşağıdaki resim'de Vista'nın 512 MB'lık belleğin ne kadarını kullandığını görebilirsiniz.Resim kendi sistemimden alınmıştır.

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Ev Kullanıcılarının İhtiyac Duymadıkları Servisleri Kapatarak Bellek Kullanımını Azaltalım</span></span>

<span style='color:red'>İzlenecek yol</span>

Vista Küresi ==> Çalıştır=> services.msc => ENTER

<span style='color:red'>Bir servisin durdurulması ve hemen ardından kapatılması için izlenilmesi gereken yol</span>

Çalışan servis üzerinde sağ tıklayın ve DUR 'a tıklatın.

Durdurulan servis üzerinde sağ tıklayın,özellikler ardından başlangıç türünü DEVREDIŞI olarak seçin.

<span style='color:red'>Kullanımdan kaldırılacak servisler</span>

*Ağ Listesi Hizmeti

*Bilgisayar Tarayıcısı

*Çevrımdışı Dosyalar

*Dağıtılmış İşlem Düzenleyicisi İçin KtmRm

*Ebeveyn Denetimi

*Faks

*Güvenlik Merkezi

*İkincil Oturum Açma

*Internet Bağlantı Paylaşımı

*İş İstasyonu

*İşlev Bulma Kaynak Yayımı

*ReadyBoost

*Sunucu

*Tablet PC Giriş Hizmeti

*TCP/IP NetBIOS Yardımcısı

*Temalar (İsteğe Bağlı)

*Terminal Hizmetleri

*Web Client

*Windows Arama

*Windows Cardspace

*Windows Defender (İsteğe Bağlı)

*Windows Güvenlik Duvarı

*Windows Hata Raporlama Hizmeti

*Windows Media Center Başlatıcı

*Windows Media Player Ağ Paylaşım Hizmeti

*Windows Saati

*Windows Update (İsteğe Bağlı)

*Windows Yedekleme

*Yazdırma Biriktiricisi (Yazıcınız varsa kalsın)

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Gecikmeleri Önlemek İçin Kayıt Defterini Birleştirelim</span></span>

Gerçek boyutundan [ 567 x 178 ] 90% oranında küçültüldü - Tam boy görmek için tıklayınız

Programı İndirin (NT Registry Optimizer)

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Dağınıklığı Önlemek İçin Sabit Diskleri Birleştirelim</span></span>

Programı İndirin (Auslogics Disk Defrag)

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Sistem İçerisindeki Gereksiz Dosyaları Temizleyelim</span></span>

Programı İndirin (Crap Cleaner)

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>SATA Disk Performansını Arttıralım</span></span>

Yazma önbelleğini aktifleştirerek birazda olsa performansı arttırabilirsiniz.

Türkçe Vista Kullananlar

Aygıt Yöneticisi-Disk Sürücüleri-Harddisk'e sağ tıklayın-Özellikler-İlkeler sekmesine geçin- Gelişmiş Performansı Etkinleştir'i işaretleyin.

İngilizce Vista Kullananlar

Buraya Tıklayın

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Kullanıcı Hesap Denetimini Kapatalım</span></span>

Buraya Tıklayın

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Karşılama Merkezi'ni Kapatalım</span></span>

Denetim Masası-Karşılama Merkezi-Başlangıç'ta Çalıştır kısmında bulunan işareti kaldırın.

ya da

Buraya Tıklayın

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Kenar Çubuğunu Kaldıralım</span></span>

Denetim Masası-Windows Kenar Çubuğu Özellikleri-Windows Başladığında Kenar Çubuğunu Başlat kısmındaki işareti kaldırın.

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Başlat Menüsünün Açılış Süresini Kısaltalım</span></span>

Başlat Küresi==>çalıştır=>regedit=>ENTER

HKEY_CURRENT_USER / CONTROL PANEL / Desktop yolunu izleyin ve sağ panel'de <span style='color:red'>MenuShowDelay</span> anahtarının değerini 1 olarak değiştirin.

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>MFT Tablosunu Büyütelim (NTFS disk kullananlar için)</span></span>

Başlat Küresi==>çalıştır=>regedit=>ENTER

HKEY_LOCAL_MACHINE / System / CurrentControlSet / Control /File System yolunu izleyin ve sağ panel'de <span style='color:red'>NtfsMftZoneReservation</span> anahtarının değerini 1 olarak değiştirin.

<span style='color:blue'><span style='font-size:10pt;line-height:100%'>Windows Servislerinin Kapanış Sürelerini Kısaltalım</span></span>

Buraya Tıklayın

Döküman Sahibi ;

ICEEXOL

Kaynak: Wvdestek.com

#2 (permalink)  
Alt 02-08-2008
Far-Cry & Crysis
Smile Windows Vista'yı Hızlandırıyoruz (Bölüm 2) *Tamamlanmadı*

Windows Vista'yı Hızlandırıyoruz (Bölüm 2) *Tamamlanmadı*

Daha önce ilk bölümünü anlatmıştık ve daha çok Vista üzerindeki servisler üzerinde durmuştuk.Sonucunda ise gayet güzel sonuçlar elde etmiştik.

Windows Aero görünümden vazgeçebilirsiniz.

Vista beraber gelen aero teması ve cam efektli klasör kenarlıkları her ne kadar göze hitap etselerde ,bellek kullanımı açısından pekte iyi sonuç vermiyorlar.Fikir vermesi açısından 2 farklı resim ekliyorum.

Windows Aero *AKTİF*

Sistem Belleği: 2048 mb
Açık olan windows pencere sayısı: 6
Açık olan program ve kullandığı bellek miktarı: Mozilla Firefox - 211 MB

Windows Aero *DevreDışı*

Açık olan pencere sayısı: 6
Açık olan program ve kullandığı bellek miktarı: Mozilla Firefox - 206 MB

ReadyBoost teknolojisinden yararlanın

Eğer sisteminizde 1 GB bellek kullanıyorsanız ve de elinizde 512 ya da benim önerim 1 GB boyutunda bir usb belleğe sahipseniz ,ileride planladığınız bellek yükseltme planından vazgeçerek ReadyBoost 'tan yararlanabilirsiniz.ReadyBoost hakkında WVDestek forumlarında birçok bilgi mevcut.Ayrıca kişisel görüşüm,2 GB sistem belleğine sahipseniz eğer ReadyBoost'un size pek bir faydası olmayacaktır.En azından 6000 numaralı sürümde herhangi bir performans artışı gözlemleyemedim.Fakat SP1 ile beraber R.Boost üzerinde pek çok performans iyileştirmesi yapılmış.Tabi denemeden birşey söyleyemeyiz.

1 GB Sistem Belleği + 1 GB USB Bellek => Readyboost (%30-35 performans atışı--İşlemciye dayalı uygulamalar hariç).Bu farkı anlamak için PCMark 2004 veya 2005 programlarından bir tanesi ile Memory ve Sabitdisk testlerini çalıştırmanız yeterli olacaktır.

Dizin oluşturma hizmetini devredışı bırakalım

WinXP kullananlar bu hizmeti çok iyi hatırlayacaklardır.Klasörlerinizi ve dosyalarınızı disk üzerinde sıraya dizerek bir dahaki Windows Arama'nızda verilerinize kısa sürede ulaşmanıza olanak tanıyan bir hizmet.Fakat ,Windows Arama servisini kullanmıyorsanız ya da sabit disk üzerindeki dosyalarınızın nerede olduklarını gayet iyi biliyorsanız bu servisi *Performans* arttırımı adına kapatabilirsiniz.

3.parti yazılımları devredışı bırakalım

Özellikle dizüstü bilgisayar üreticilerinin sistemleri ile beraber gelen yazılımların çoğunu benim gibi birçok kullanıcıda pek fazla kullanmıyorlardır.Tabii bluetooth ve wireless gibi uygulamalar bunların dışında kalabilir.Fakat yinede üretici uygulamalarını inceleyerek bu uygulamalara ait yazılım hizmetlerini devredışı bırakabilirsiniz.

2.Bölüm bu başlık altında devam edecektir...

Kaynak: Wvdestek.com
  #3 (permalink)  
Alt 12-05-2008
Usta Üye
Standart Bilgisayar ve İnternet > Windows Vista > Windows Vista'yı Hızlandırma

Bilgisayar ve İnternet > Windows Vista > Windows Vista'yı Hızlandırma