Güncel Oyun Program Resim Msn Forumu
Windows XP icinde XP Kısayol Tusları konusu , Windows Sistemi Tus Bilesimleri • F1: Yardim • CTRL+ESC: Baslat menüsünü aç • ALT+SEKME: Açik programlar arasinda geçis yap • ALT+F4: Programdan çik • ÜSTKRKT+DELETE: Ögeyi kalici olarak sil Windows ...
|
|||||||
| Forum Kuralları | Bize Ulaşın | İletiler | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
Windows Sistemi Tus Bilesimleri
• F1: Yardim • CTRL+ESC: Baslat menüsünü aç • ALT+SEKME: Açik programlar arasinda geçis yap • ALT+F4: Programdan çik • ÜSTKRKT+DELETE: Ögeyi kalici olarak sil Windows Programi Tus Bilesimleri • CTRL+C: Kopyala • CTRL+X: Kes • CTRL+V: Yapistir • CTRL+Z: Geri al • CTRL+B: Kalin • CTRL+U: Alti çizili • CTRL+I: Italik Kabuk Nesneleri için Fare Tiklatmasi/Klavye Degistirici Bilesimleri • ÜSTKRKT+sag tiklatma: Alternatif komutlari içeren kisayol menüsünü görüntüler • ÜSTKRKT+çift tiklatma: Diger varsayilan komutu çalistirir (menüdeki ikinci öge) • ALT+çift tiklatma: Özellikleri görüntüler • ÜSTKRKT+DELETE: Ögeyi Geri Dönüsüm Kutusu'na yerlestirmeden hemen siler Yalnizca Klavyeye Yönelik Genel Komutlar • F1: Windows Yardim'i baslatir • F10: Menü çubugu seçeneklerini etkinlestirir • ÜSTKRKT+F10 Seçilen ögeye iliskin kisayol menüsünü açar (nesneyi sag tiklatmayla aynidir) • CTRL+ESC: Baslat menüsünü açar (öge seçmek için OK tuslarini kullanin) • CTRL+ESC veya ESC: Baslat dügmesini seçer (görev çubugunu seçmek için SEKME tusuna veya içerik menüsü için ÜSTKRKT+F10 tuslarina basin) • ALT+ASAGI OK: Açilir bir liste kutusu açar • ALT+SEKME: Baska bir çalisan programa geçer (görev geçisi penceresini görüntülemek için ALT tusunu basili tutarken SEKME tusuna da basin) • ÜSTKRKT: Otomatik çalistirma özelligini atlamak için CD-ROM'u takarken ÜSTKRKT tusuna basin ve basili tutun • ALT+ARA ÇUBUGU: Ana pencerenin Sistem menüsünü görüntüler (pencereyi Sistem menüsünden geri yükleyebilir, yeniden boyutlandirabilir, küçültebilir, ekrani kaplayacak sekilde büyütebilir veya kapatabilirsiniz ) • ALT+- (ALT+tire): Çok Belgeli Arabirim (MDI) alt penceresinin Sistem menüsünü görüntüler (MDI alt penceresini Sistem menüsünden geri yükleyebilir, yeniden boyutlandirabilir, küçültebilir, ekrani kaplayacak sekilde büyütebilir veya kapatabilirsiniz ) • CTRL+SEKME: Çok Belgeli Arabirim (MDI) programinin sonraki alt penceresine geçer • ALT+menüdeki alti çizili harf: Menüyü açar • ALT+F4: Geçerli pencereyi kapatir • CTRL+F4: Çok Belgeli Arabirim (MDI) penceresini kapatir • ALT+F6: Ayni programdaki birden çok pencere arasinda geçis yapar (örnegin, Not Defteri'nin Bul iletisim kutusu görüntülendiginde, ALT+F6 tuslarina basmak Bul iletisim kutusuyla ana Not Defteri penceresi arasinda geçis yapar) Kabuk Nesneleri ve Genel Klasör/Windows Gezgini Kisayollari Seçili nesne için: • F2: Nesneyi yeniden adlandir • F3: Tüm dosyalari bul • CTRL+X: Kes • CTRL+C: Kopyala • CTRL+V: Yapistir • ÜSTKRKT+DELETE: Ögeyi Geri Dönüsüm Kutusu'na tasimadan seçimi hemen sil • ALT+ENTER: Seçili nesnenin özelliklerini aç Dosyayi Kopyalamak için Dosyayi baska bir klasöre sürüklerken CTRL tusunu basili tutun. Kisayol Olusturmak için Dosyayi masaüstüne veya klasöre sürüklerken CTRL+ÜSTKRKT tuslarini basili tutun. Genel Klasör/Kisayol Denetimi • F4: Baska Klasöre Git kutusunu seçer ve kutudaki girdileri asagi tasir (araç çubugu Windows Gezgini'nde etkinse) • F5: Geçerli pencereyi yeniler. • F6: Windows Gezgini'ndeki bölmeler arasinda hareket eder • CTRL+G: Klasöre Git aracini açar (Yalnizca Windows 95 Windows Gezgini'nde) • CTRL+Z: Son komutu geri alir • CTRL+A: Geçerli penceredeki tüm ögeleri seçer • GERI: Üst klasöre geçer • ÜSTKRKT+tiklatma+Kapat dügmesi: Klasörler için, geçerli klasörü ve tüm üst klasörleri kapatir Windows Gezgini Agaç Denetimi • Sayisal Tus Takimi *: Geçerli seçimin altindaki her seyi genisletir • Sayisal Tus Takimi +: Geçerli seçimi genisletir • Sayisal Tus Takimi -: Geçerli seçimi daraltir. • SAG OK: Geçerli seçimi, genisletilmediyse genisletir, tersi durumda ilk alt ögeye gider • SOL OK: Geçerli seçimi, genisletildiyse daraltir, tersi durumda ana ögeye gider Özellikler Denetimi • CTRL+SEKME/CTRL+ÜSTKRKT+SEKME: Özellik sekmelerinde hareket eder Erisilebilirlik Kisayollari • ÜSTKRKT tusuna bes kez basin: Yapiskan Tuslar'i açar ve kapatir • ÜSTKRKT tusunu sekiz saniye süresince basili tutun: Filtre Tuslari'ni açar ve kapatir • NUM LOCK tusunu bes saniye süresince basili tutun: Geçis Tuslari'ni açar ve kapatir • Sol ALT+sol ÜSTKRKT+NUM LOCK: Fare Tuslari'ni açar ve kapatir • Sol ALT+sol ÜSTKRKT+PRINT SCREEN: Yüksek karsitligi açar ve kapatir Microsoft Natural Keyboard Tuslari • Windows Logosu: Baslat menüsü • Windows Logosu+R: Çalistir iletisim kutusu • Windows Logosu+M: Tümünü küçült • ÜSTKRKT+Windows Logosu+M: Tümünü küçültmeyi geri al • Windows Logosu+F1: Yardim • Windows Logosu+E: Windows Gezgini • Windows Logosu+F: Dosya veya klasörleri bul • Windows Logosu+D: Tüm açik pencereleri küçültür ve masaüstünü görüntüler • CTRL+Windows Logosu+F: Bilgisayar bul • CTRL+Windows Logosu+SEKME: Odagi Baslat'tan Hizli Baslat araç çubuguna, sistem tepsisine geçirir (odagi Hizli Baslat araç çubugu ve sistem tepsisindeki ögelere geçirmek için SAG OK veya SOL OK tuslarini kullanin) • Windows Logosu+SEKME: Görev çubugu dügmeleri arasinda gezer • Windows Logosu+Break: Sistem Özellikleri iletisim kutusu • Uygulama tusu: Seçilen ögenin kisayol menüsünü görüntüler Microsoft Natural Keyboard ve IntelliType Yazilimi Yüklü • Windows Logosu+L: Windows oturumunu kapatir • Windows Logosu+P: Yazdirma Yöneticisi'ni baslatir • Windows Logosu+C: Denetim Masasi'ni açar • Windows Logosu+V: Pano'yu baslatir • Windows Logosu+K: Klavye Özellikleri iletisim kutusunu açar • Windows Logosu+I: Fare Özellikleri iletisim kutusunu açar • Windows Logosu+A: Erisilebilirlik Seçenekleri'ni baslatir (yüklüyse) • Windows Logosu+ARA ÇUBUGU: Microsoft IntelliType kisayol tuslarini görüntüler • Windows Logosu+S: CAPS LOCK tusunu açar ve kapatir Iletisim Kutusu Klavye Komutlari • SEKME: Iletisim kutusunda sonraki denetime git • ÜSTKRKT+SEKME: Iletisim kutusunda önceki denetime git • ARA ÇUBUGU: Geçerli denetim bir dügmeyse, bu islem dügmeyi tiklatir. Geçerli denetim onay kutusuysa, bu islem onay kutusu durumunu degistirir. Geçerli denetim bir seçenekse, bu islem seçenegi belirler. • ENTER: Seçili dügmeyi (çevresi çizili dügme) tiklatma islemine denktir • ESC: Iptal dügmesini tiklatma islemine denktir • ALT+iletisim kutusu ögesindeki alti çizili harf: Karsilik gelen ögeye git |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|