Güncel Oyun Program Resim Msn Forumu
Yurt İçi Haberler icinde 07 Ağustos 2007, Salı konusu , Ağar ve Mumcu arasında yapılan pazarlığın belgesini gösterdi DYP ve Anavatan arasında seçim öncesi başarısızlıkla sonuçlanan birleşme girişimi tartışılmaya devam ediyor. Seçim sonrasında taraflar birbirini suçlarken, her gün yeni bir ...
|
|||||||
| Forum Kuralları | Bize Ulaşın | İletiler | Kayıt ol | Yardım | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
Ağar ve Mumcu arasında yapılan pazarlığın belgesini gösterdi
DYP ve Anavatan arasında seçim öncesi başarısızlıkla sonuçlanan birleşme girişimi tartışılmaya devam ediyor. Seçim sonrasında taraflar birbirini suçlarken, her gün yeni bir iddia ortaya atılıyor. DYP ve Anavatan arasında 'arabuluculuk' yapan Sinan Aygün, iki lider arasında yaşanan pazarlığı açıkladı. Pazarlık listesini de "Hâlâ yanımda." diyerek cebinden çıkarıp gösterdi. Birleşme çalışmalarında, Erkan Mumcu, 'aday listelerinde kelle pazarlığı yapmanın' sürece zarar vereceğini belirterek, "Anavatan kesinlikle böyle bir tutum içinde olmayacaktır." demişti. Ancak, o dönemde iki parti arasında 'arabuluculuk' yapan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, listelerde pazarlık yapıldığını açıkladı. Aygün, üzerinde pazarlık yaptıkları listeyi de basına gösterdi. Aygün, ATO'da düzenlenen bir toplantıda, gazetecilerin sorularını cevapladı. Önce, 'DYP'ye, Erkan Mumcu'nun önerisi diye kendi listesini verdiğine' ilişkin iddiaları yalanlayan Aygün, ardından yapılan pazarlığı anlattı. "Doğru, biz onlarla pazarlık yaptık. Sadece ve sadece iller bazında biz pazarlıkları yaptık. (Cebinden üzerinde pazarlık yapılan listeyi çıkarıp göstererek) Hâlâ cebimde duruyor. Bu kağıt, pazarlığın kağıdıdır. Bu listeyi Sayın Mehmet Ağar'dan aldım, daha sonra Erkan Mumcu ile yaptığım görüşmede, Mumcu, birtakım düzeltmeler yaptı (2 olmasın da 1 olsun gibi). Daha sonra Ağar'a gittim. Ağar da (tamam) diyerek bunları okeylemiştir. Saat 01.00'de bu kağıdın fotokopisini onlara teslim ettim, sonra oradan ayrıldım. Bakın, burada korsan liste falan yok, burada isim yok. Kağıdın üzerindeki okeyler, işaretlemeler parti yetkililerine aittir." Ağar ve Mumcu'nun kendi aralarında çeşitli pazarlıklar yaptıklarını, elindeki listenin pazarlıklar sonunda son şekli verilen liste olduğunu, her iki liderin de bu listeyi kabul ettiklerini anlatan Aygün, listeye ilişkin idari işlemler parti görevlileri tarafından yapılacağı için bu aşamadan sonra kendisinin görevini tamamladığını aktardı. Aygün, birleşmenin yapılamamasını da 'samimiyetsizlik ve inançsızlık'a bağladı. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, dünkü köşesinde Aygün'ün 'Mumcu'nun önerisi' diye kendi listesini DYP'ye verdiğini iddia etti. Tayyar'a göre, DYP kurmayları, listeyi Anavatan'ın önceki önerileriyle karşılaştırdı ve 'korsan' olduğunu anladı. Buna kızan Ağar ve ekibi, Aygün'e yemin ettirerek, "Evine git, kesinlikle kimseyle konuşma." tavsiyesinde bulundu. 07 Ağustos 2007, Salı |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|