Güncel Oyun & Program & Resim & Msn Forumu
Yurt İçi Haberler icinde 'Belki tutar' diye Meclis başkanlığına aday oldu 07 Ağustos 2007, Salı konusu , 'Belki tutar' diye Meclis başkanlığına aday oldu TBMM Başkanlığı için ilk adaylık başvurusu, Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç'ten geldi. 6 dönem milletvekilliği ve 4 dönem Meclis başkan vekilliği yapan Genç, ...
|
|||||||
| Anlık İletiler | Kayıt ol | Yardım | Üye Listesi | Ajanda | Arama | Bugünki Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
|
|
|
'Belki tutar' diye Meclis başkanlığına aday oldu
TBMM Başkanlığı için ilk adaylık başvurusu, Tunceli Bağımsız milletvekili Kamer Genç'ten geldi. 6 dönem milletvekilliği ve 4 dönem Meclis başkan vekilliği yapan Genç, adaylık başvurusunun gerekçesini, "Ben tecrübeli ve bağımsız bir milletvekiliyim. Bu nedenle en uygun aday benim." diye açıkladı. Kamer Genç Seçilmek için propaganda çalışması yapmaya gerek duymadığını belirten Genç, herkesin kendisini tanıdığını ve gizli oylamada gerekeni yapacaklarını savundu. Perşembe günü yapılacak oylama için Meclis'e adaylık başvurusu yapan Genç, başkanlık için kimsenin açık desteğini almadığını, seçimlere de 'belki tutar' anlayışıyla girdiğini söyledi. Genç, şöyle devam etti: "TBMM başkanının tarafsız ve her partiye eşit mesafede olması gerekiyor. Ben de bağımsız olduğum için tarafsızım ve Parlamento'da çok deneyimliyim. Bütün seçimlerin AKP inisiyatifinde olmasını yanlış buluyorum. Sonuçta oylama gizli yapılacak, bakalım 'belki tutar' diyorum." Genç, seçildiği takdirde Türk siyasetindeki ilk 'Alevi kökenli' TBMM başkanı olacağını ifade etti. TBMM'deki milletvekili yemin töreniyle başlayan Meclis başkanı adaylığı başvuru süresi 8 Ağustos Çarşamba günü saat 24.00'te sona erecek. Ankara 07 Ağustos 2007, Salı |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
| LinkBack |
LinkBack URL |
About LinkBacks |
| Bookmark & Share |
Digg this Thread! |
Add Thread to del.icio.us |
Bookmark in Technorati |